Mersin Müftülüğü Ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin şubesi...

Mersin Müftülüğü Ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin şubesi Idlib, Elazığ Ve Malatya’daki Depremzedelere 6 Tır Daha Gönderdi

mersin müftülüğü ve türkiye diyanet vakfı mersin şubesi idlib, elazığ ve malatya’daki depremzedelere 6 tır daha gönderdi

06 Şubat 2020 - 18:21

İlimiz Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi organizesinde, “İdlib İçin Yolun iyilik Olsun” sloganıyla gerçekleştirilen yardım kampanyasında daha önce gönderilen 21 tır ile birlikte 31.01.2020 tarihi itibariyle ilimizden bölgeye toplamda 26 tır insani yardım malzemesi gönderilmiş oldu.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, “Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi tarafından başlatılan bu kampanya ile bu gün 5 tırı İdlib’teki kardeşlerimize göndereceğiz. Şu ana kadar bu günkü 5 tır ile beraber 26 tır yardım olarak gönderildi. Bu gün Bayamtaş İthalat İhracat A.Ş. sahipleri olan Raci ve Murat Bayam kardeşlerimiz maddi karşılığı 416.000 TL. olan ve 5200 aileye dağıtılacak toplam 130 ton kuru gıda malzemesi yardımı yaptılar. Diyanet İşleri Başkanlığımızın sadece bu gün değil, bu güne kadar yapmış olduğu bütün organizasyonlarında görev alan, sadece yurtdışı değil geçen yıl Türkiye içerisinde de Mersinimizde de yetim fakir ve yoksullara aynı bu gün olduğu gibi yardım kolileri hazırlayarak Türkiye Diyanet Vakfı vasıtasıyla dağıtan Raci ve Murat Bayam’a teşekkür ediyorum” dedi.

Bununla birlikte 27 ton insani yardım malzemesi taşıyan bir tırında Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere gönderildiğini vurgulayan İl Müftüsü Dr. Kondi, “İradelerini ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç insanlara iyilik yapma doğrultusunda kullanan Mersinli hayır sahiplerine ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Raci Bayam ise yaptığı konuşmasında, “Verdiğimiz emaneti hakkıyla yerine ulaştıran, amacı doğrultusunda kullanan ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırma noktasında rehberlik yapan Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ediyor her zaman onların taleplerine karşılık vermeye çalışıyoruz bu bizim görevimizdir çünkü Türkiye diyanet vakfı hem şeffaf hem gerçek ihtiyaç sahiplerini bulup tespit edip bizzat kendi eliyle oradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin. Diyanet İşleri Başkanlığına ve Türkiye Diyanet Vakfına da bu hayır işlerine vesile olduğu için çok teşekkür ediyorum, Allah Elazığ ve Malatya’daki depremzedelerimize ve İdlib’teki mazlumlara yardım etsin” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi Raci ve Murat Bayam’a yapmış oldukları yardımlar için bir kez daha teşekkür ederek Türkiye Diyanet Vakfı Bağış Makbuzlarını takdim etti.

5 tırdan oluşan yardım konvoyu, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin yaptığı duanın ardından Suriye'nin İdlib kentine gitmek üzere yola çıktı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...