Mersin Müftülüğü Ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin şubesi Idlib...

Mersin Müftülüğü Ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin şubesi Idlib Ve Azez’e Gıda Yardımı Gönderdi

mersin müftülüğü ve türkiye diyanet vakfı mersin şubesi idlib ve azez’e gıda yardımı gönderdi

13 Nisan 2021 - 18:20

Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi organizesinde, “Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin” ve “Şifa Ayı Ramazan” temalarıyla gerçekleştirilen yardım kampanyasında hayırseverlerimizin yapmış olduğu ayni bağışlardan oluşan 10 tır yardım konvoyu Suriye’de Azez ve İdlib’te ki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Mersin Millet Bahçesi önünden yola çıktı.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi uğurlama töreninde yaptığı konuşmada: “Yardımlaşma ve paylaşma mevsimi Ramazan ayı boyunca; Mersin İl Müftülüğü ve TDV Mersin Şubesi olarak, geçen yıllarda olduğu gibi bu ramazan ayında da yurt içi ve yurt dışında yapacağımız yardımlarla fakirin, fukaranın yetimin öksüzün iftar sofralarında gönüllerimizi ve yardımlarımızı buluşturacağız inşallah.  

“Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin” ve “Şifa Ayı Ramazan” temalarıyla yürüttüğümüz 2021 yılı ramazan programı kapsamında Mersin İl Müftülüğü olarak,  “Gıda, alışveriş kartı, bayramlık kıyafet gibi hazırlıklarla yardım kampanyalarımızı devam ettiriyoruz.”   

Bu bağlamda, il ve ilçelerimizde farklı yardım türleriyle birlikte 15 bin ramazan kolisi dağıtımı devam ediyor, 700 yetim ailemizi, hayır sahiplerimizle buluşturuyoruz.  Hedefimiz İlimiz genelinde 30.000 ihtiyaç sahibi aileye hayır sahiplerimizin yardımlarını ulaştırmaktır. Bununla birlikte kardeş İlimiz Tunceli ve Hakkâri’ye de değişik yardım ve hediyeler gönderiyoruz.

Hayır sahiplerimizin kendi istekleri doğrultusunda Mersin İl Müftülüğü ve TDV kanalı ile Suriye’de Azez ve İdlib teki mazlum ve mağdur kardeşlerimize, yetim kamplarımıza (ki orada TDV olarak üç bin yetim bakıyoruz.) bugün buradan 10 tır Ramazan gıda kolisi gönderiyoruz.

Ayrıca Lübnan’ın Trablus bölgesinde ki ecdat yadigârı Müslüman kardeşlerimize de Mersinli hayır sahiplerimizin ve Türkiye Diyanet Vakfımızın katkılarıyla yerelden temin edilecek 7500 Ramazan gıda kolisi dağıtacağız inşallah. Bu faaliyet kapsamında bizzat yardımı dağıtmak üzere ben de bu akşam inşallah Lübnan’a gideceğim. 

Bizler Yurt dışında yürüttüğümüz bu faaliyetlerle sadece yardım değil, aynı zamanda ülkemizin bayrağını, milletimizin cömertliğini, engin hoş görüsünü ve tarihi misyonu olan barış ve kardeşliğini götürüyoruz.  Gönül köprüleri inşa ediyoruz. Çalışmalarımız “ yeryüzünde iyilik hâkim oluncaya dek” devam edecektir inşallah.

Bu vesile ile yardım organizasyonlarımızda bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize, hayır sahiplerimize şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen ve buraya teşrif eden herkesten Allah razı olsun diyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

10 tırdan oluşan yardım konvoyu, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin yaptığı duanın ardından Suriye'nin İdlib ve Azez kentlerine gitmek üzere yola çıktı.

Programa, AK Parti İl Başkanı Av. Cesim Ercik, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak,  Hayırseverler, STK dernek ve vakıfların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”