Mevlid-i Nebi Haftası Müasebetiyle Kayseri’den Sınır ötesine...

Mevlid-i Nebi Haftası Müasebetiyle Kayseri’den Sınır ötesine 13 Yardım Tırı Daha Gönderildi

mevlid-i nebi haftası müasebetiyle kayseri’den sınır ötesine 13 yardım tırı daha gönderildi

05 Kasım 2020 - 17:10

“PEYGAMBERİMİZ (S.A.S.) KENDİ HAYATINDA BİZLERE, YOKSULA VE MUHTACA YARDIM ETMEYİ ÖĞRETTİ”

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla düzenlenen Yolun İyilik Olsunyardım kampanyası kapsamında “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle hazırlanan 13 tırlık yardım malzemesi, 04 Kasım 2020 Çarşamba günü düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

 

Yardım TIR’larını uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Öncelikle geçtiğimiz Cuma günü İzmir Seferihisar merkezli depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmetler diliyorum. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan ve şu anda tedavileri devam eden kardeşlerimize de Yüce Mevla’dan acil şifalar diliyorum.

 

Hepinizin bildiği Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak her ay gerçekleştirmiş olduğumuz yardım tırlarını bu ay içerisinde de Kasım ayının başında gönderiyoruz. Çünkü Mevlid-i Nebi haftasında gerçekleştirdiğimiz programlara bunu da ekleyelim istedik. Peygamberimiz (s.a.s.) kendi hayatında bizlere, yoksula ve muhtaca yardım etmeyi öğretti. Bizzat kendisi de gerçekleştirdi. Biz de O (s.a.s.)’nun Sünnet-i Seniyye’sine tabi olarak Kayserimizden her ay yardımlarımızı bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Şu anda burada bugün 13 tır yardım göndereceğiz inşallah. Bunların tamamı patates yüklüdür. Biliyorsunuz ki Nevşehir ve Kayserimizin bir kısım ilçeleri patates döküm sürecindeler.

 

Basın mensuplarımıza özellikle şunu hatırlatmak istiyorum. İzmir’deki depremde özellikle evlerini kaybeden ya da şu anda evlerine giremeyen kardeşlerimize Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız mobil mutfak gönderdi. Orada mobil mutfakta Türkiye Diyanet Vakfı olarak ihtiyaç sahiplerine sıcak yemekler ikram ediyoruz. Ayrıca yatılı Kur’an kurslarımızın tamamını ve camilerimizin tamamını depremzede kardeşlerimiz için açtık. İstedikleri gibi ikamet edip kalabilecekler. Bunun yanında özellikle ilk günden itibaren Türkiye Diyanet Vakfımız orada yardım çalışmalarına devam ediyor. Bizler de irtibat halindeyiz. Bizden Kayseri İl Müftülüğü olarak paketlenmiş kuru gıda istediler. Bizler de şu anda o kuru gıdaların siparişini verdik. Paketlenme işlemleri de devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde sizlere onu da haber vereceğiz.

 

Yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için bizleri, il müftülüğümüzü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi’ni aracı kılan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.

 

Siz basın mensuplarımıza da teşekkür ediyorum. Çünkü sizler bizim bu faaliyetlerimizi halkımıza duyuruyorsunuz. Halkımız da sizden gördüğü şekliyle bizlere yardım faaliyetlerini artırarak devam ediyorlar. Ben tekrar hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra yine İl Müftüsü Sayın Güven tarafından yapılan duanın ardından yardım tırları Suriye’ye doğru uğurlandı.

 

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Yaşar Bolat, Dr. Dursun Sarı ve Sedanur Sezen, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”