Mevlit Kandili Nevşehir’de Dualarla Idrak Edildi!

mevlit kandili nevşehir’de dualarla idrak edildi!

23 Kasım 2018 - 18:35

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’in doğduğu gece olan Mevlit Kandili, Nevşehir Alibey Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif, Aşr-ı Şerifler, ilahiler ve dualarla kutlandı.

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Mevlit Kandili nedeniyle Alibey Camii’nde program düzenlendi.

Mevlit Kandili Özel Programına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün katıldığı kandil programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Müftü Öztürk burada yaptığı konuşmada tüm İslam âleminin Mevlit Kandilini tebrik ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

İl Müftüsü Öztürk; “Bu gece tüm İslam âleminin peygamber sevgisi etrafında birleştiği bir gecedir. Vatanımızın birliği, dirliği için dua edip, af dileyeceğiz” dedi.

İl Müftüsü Öztürk; “Mevlit Kandilini ihya etmek, Peygamber Efendimizi tanımak ve O’nun ahlakını yaşamak demektir. O herkes için en güzel örnektir. Öksüz olan, onun öksüzlüğüne baksın. Yetim olan, onun yetimliğine baksın. Fakir olan, onun çobanlığına baksın. Tüccar olan, onun ticaretine baksın. Bekâr onun, bekârlığına, evli olan onun evliliğine, komşu olan onun komşuluğuna baksın. Baba olan onun babalığına baksın. Hepsi için en güzel örnekler ondadır. Bu camiyi dolduran siz gençler onun gençliğine bakın. O’nun doğruluğuna, dürüstlüğüne çalışkanlığına ve güvenilirliğine bakın ve onun gibi olmaya özen gösterin. Zira Peygamberimiz gençleri çok severdi. Sevgili Peygamberimizin etrafına kümelenen, İslam’ın temelini atan, canını ve malını ortaya koyanlara baktığımızda çoğunluğunu 15-35 yaşlar arası oluşturuyordu” dedi. O gençler efendimizin izinde ayrılmıyorlardı.  Onun tedrisinden geçerek yetiştiler ve büyük işler başardılar. Yüce Rabbimiz, O’nu bizlere örnek insan olarak göndermiştir. “Habibim deki; eğer Allah’ı seviyorsanız bana tabi olun. Allah’ta sizi sevsin.” Allah’ı sevmemizin yolu Peygamberi sevmekten, O’na tabi olmaktan geçiyor. O sadık bir Peygamber’di. O’nu örnek alarak doğru olacağız, dürüst olacağız. Anne ve babamıza saygılı, arkadaşlarımıza, hocalarımıza, üzerimizde hakkı olanlara karşı vefalı olacağız. Sevgili gençler peygamberimizi ve yetiştirdiği gençleri, Alileri, Zeytleri, Musabları, Muazları, 21 yaşında İstanbul’u fetheden ceddimiz Fatih Sultan Mehmet’i örnek alın. İman, ibadet,  ahlak ölçülerine riayet ederek arşın gölgesine namzet olun. Başınız dara düştüğünde sigara, içki, alkol ve uyuşturucuya değil camiye koşun, namaz kılın, elinizi açın Allaha dua edin. Göreceksiniz ki sıkıntı stres gitmiş, yerine huzur gelmiştir. Zira Cenab-ı Allah samimi duaları geri çevirmez” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat’ın kıldırdığı namazın ardından İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever tesbihat, tezkirat ve gecenin ve okunan mevlit ve Hatm-i şerifin duasını yaptı.

Camileri dolduran genç-yaşlı, kadın-erkek bütün vatandaşlar, ellerini semaya açarak, Mevlit Kandilinin huzur ve barış getirmesi için dua etti ve sevgili Peygamber Efendimizin yüzü suyu hürmetine, Yüce Allah’tan af ve mağfiret dilediler. Cami çıkışında Nevşehir Belediyesi, çeşitli kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından verilen ikramların ardından da tesbih namazı kılınarak program sona erdi.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı