Muğla’da “camiler Ve Din Hizmetine Adanmış ömürler “...

Muğla’da “camiler Ve Din Hizmetine Adanmış ömürler “ Konulu Konferans

muğla’da “camiler ve din hizmetine adanmış ömürler “ konulu konferans

02 Ekim 2018 - 22:17

02.10.2018 MUĞLA’DA “CAMİLER VE DİN HİZMETİNE ADANMIŞ ÖMÜRLER “ KONULU KONFERANS

Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle “ Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu bir konferans düzenlendi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN’ in konuşmacı olarak katıldığı program salon girişindeki serginin ziyaret edilmesi ile başladı. Menteşe İlçesine bağlı Akyol Camii imam hatibi İrfan SARI ve Tuna Camii İmam hatibi Muhammed ŞİRİN’ in hazırladığı sergiyi inceleyen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, Muğla İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK hazırlanan eserler hakkında İrfan SARI ve Muhammed ŞİRİN’ den bilgi alarak çalışmalarından dolayı kendilerine başarılar dilediler. İl Murakıbı Şennur BALCI tarafından sunulan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Menteşe Müftülüğüne bağlı Kırkbirevler Camii imam hatibi Yadigâr CEYLAN’ ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle hazırlanan “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” temalı sinevizyon seyredildi. Muğla İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK yaptığı açılış konuşmasında, Din Görevlilerinin haftasını kutladı. Program Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN’ in konferansıyla devam etti. İŞLİYEN, konferansında Din Görevlilerinin sorumluluğunun büyüklüğüne ve Din hizmetinin ehemmiyetine dikkat çekerek ömrünü Din hizmetine adamış örnek şahsiyetlerin hayatlarından kesitler sundu. “İman varsa imkânsızlık yoktur” diyen İŞLİYEN, sahabenin zor şartlara rağmen tebliğdeki gayretini Mus’ab b. Umeyr örneğiyle dile getirdi.  Konferansın ardından tüm Din görevlileri adına emekli İl Müftüsü İlhan ARMUTÇUOĞLU, Yatağan yeni camii imam hatibi Üzeyir YILDIRIM ve emekli Kur-an Kursu öğreticisi Münir OBA’ ya yaptıkları değerli hizmetlerinden dolayı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN tarafından plaket takdim edildi. Program Vali Yardımcısı Turgut ÇELENKOĞLU’ nun, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN’ e hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı