Muğla’da Müftülükten Depremzedelere Destek

Muğla'da Müftülükten Depremzedelere Destek

müftülükten depremzedelere destek

13 Şubat 2023 - 18:25

Muğla İl Müftülüğü personeli İl Müftüsü Yaşar Çapçı önderliği ve İl Vaizi Gülsüm Toraman koordinesinde deprem bölgesinden Muğla Menteşe'ye gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda, başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere, İlmihal, Dua kitapları, dini çocuk kitapları , seccade, Tesbih, giyecek hazırlayarak Yurtlara yerleşen vatandaşlara ulaştırdı.

Çalışmanın ilk gününde bir açıklama yapan İl Müftüsü Yaşar Çapçı 6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ili etkileyen yüzyılın en büyük felaketlerinden birinin ülkemizde yaşandığını ifade ederek ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.
Çapçı, bölgenin çok büyük bir acı içinde olduğunu, devletimizin bütün kurumları ile büyük bir özveri ve gayretle çalışmaları koordine ettiğini aktardı.

Muğla İl Müftülüğü TDV Gönüllüleri olarak gerek deprem bölgesinde gerekse Muğla'da bulunan depremzede vatandaşların ihtiyaçları konusunda da çalışmalar yapılmaya devam edildiğini ifade eden Çapçı, ilimize de bölgeden bir çok vatandaşın geldiğini, buna yönelik  il müftülüğü TDV gönüllü hocaları ile birlikte başta Kur'an-ı  Kerim, İlmihal Kitapları, Seccadeler, tesbihler, başörtüleri vb ihtiyaçların giderilmesi hususunda  çalışma yapıldığını dile getirdi.
Çapçı, başlangıç olan bu çalışmanın il ve İlçe Müftülükleri nezdinde gelen vatandaşlara ulaşması için koordinasyon yapılacağını aktardı.

Çalışmaya katılan tüm personeline teşekkür eden Çapçı,  daha sonra bölgeden gelen vatandaşlara toplanan ihtiyaçları

Ekibi ile birlikte  Gsb yurdundaki oluşturulan ihtiyaç marketine teslim etti.
Vatandaşların ilk gördükleri andan itibaren başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere seccade tesbihlere büyük teveccüh gösterdiği görüldü.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret