Muğla’da Ramazan Ayı’nın Ilk Cumasında Müslümanlar...

Muğla'da Ramazan Ayı'nın Ilk Cumasında Müslümanlar Kurşunlu Camii'ni Hınca Hınç Doldurdu

ramazan ayı'nın ilk cumasında müslümanlar kurşunlu camii'ni hınca hınç doldurdu

24 Mart 2023 - 18:25

Ramazan Ayı'nın ilk Cumasında Muğla'lılar Kurşunlu Camiini hınca hınç doldurdu.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı'nın sohbet verip, hutbe iradında bulunup  Cuma Namazı Kıldırdığı Ramazan'ın ilk Cumasında havanın da iyi olmasıyla Cemaat namazı cami bahçesine serilen sergilerde eda etti.

Çapçı, verdiği sohbette, Ramazan ayını değerlendirmenin öneminden bahsetti.
Oruç ibadetinin sabır ve teslimiyet noktasında kulu eğitici yönünün olduğunu aktararak, sadece aç kalarak değil bütün azaları günahtan koruyarak Ramazanı geçirmek gerektiğini aktardı.

Öte yandan Ramazan ayı öncesinde yaşanan büyük deprem felaketi dolayısı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu Ramazan "Ramazan ve Dayanışma" temasının işlendiğini ifade ederek gerek zekat gerek fitre ve gerekse sadakalarla depremzedelerle dayanışma içinde olunması gerektiğini belirtti.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu