Muğla Il Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü Tarafından...

Muğla Il Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü Tarafından Muğla Il Müftülüğü Personeline Yönelik “engelli Bireylerle Doğru Iletişim" Konulu Konferans” Düzenlendi.

muğla il müftülüğü engelli koordinatörlüğü tarafından muğla il müftülüğü personeline yönelik “engelli bireylerle doğru iletişim" konulu konferans” düzenlendi.

21 Ocak 2022 - 19:52

Konferansa ,Gören Kalpler Muğla Dernek Temsilcisi Seher YILMAZER konuşmacı olarak katıldı.Programa İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI,iL Müftü Yardımcıları Sema ÖZBAKIŞ,Erkan SARAL ,İl Koordinatörü Gülsüm TORAMAN daire amirleri ve personeli katıldı.

Muğla İl Müftü Yardımcısı Sema ÖZBAKIŞ,yaptığı konuşmada engelli koordinatörlüğünün yaptığı çalışmalardan bahsederek ,İslam’ın engellilere verdiği değeri ifade etti.Özelllikle Abdullah Bin Ümmü Mektumun peygamberimize gelmesi ve hakkında inen ayetleri aktardı. Peygamberimizin bu olay karşısında Ümmü Mektuma "Rabbimin beni kendisi ile uyardığı kişi" diye hitap ettiğini dile getirdi.

Yemen'e Vali olarak atadığı Muaz Bin Cebelin de Peygamberimizin çok değer veriği bir sahabe olduğunu ama çoğu kimsenin kendisinin yürüme engelli bir sahabe olduğunu bilmediğini aktardı.

Daha sonra konuşan İl Koordinatörü Gülsüm TORAMAN ,yapılan çalışmalardan bahsetti.İşitme engelliler için kurs açıldığını diğer alanlarda da bu konuda çalışmaların sürdüğünü aktardı.Ulaşılmadık hiçbir gönül kalmasın sloganı ile hareket ettiklerini aktaran TORAMAN,evinde engeli dolayısı ile dışarı çıkamayacak durumda olan vatandaşlarına da talep geldiği takdirde hizmet etmeye hazır olduklarını belirtti.

 

Engellilerle Doğru iletişim konulu Konferansta konuşan Gören Kalpler Muğla İL Temsilcisi Seher YILMAZER ,işin sosyal boyutunu aktararak karşılaşılan sorunlara değindi ve engelli bireylere karşı bakış açılarında problem olduğunu bunun düzelmesi gerektiğini aktardı.

Her kurumun bu konuda üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini dile getiren YILMAZER ,kendisinin yedi yaşında bir kaza sonucu gözlerini kaybettiğini 17 yaşına kadar çeşitli tedaviler ile artık çaresinin olmadığını anladığında bu durumu kabullendiğini aktardı.Hayatı yaşamada durumunu asla bir engel olarak görmediğini ,topluma bir çok alanda faydalı biri olmak için çaba sarfettiğini belirtti

“Her birey bir Engelli adayıdır” sözüne de katılmadığını söyleyen YILMAZER,bunun engelli bireyleri rencide eden bir söz olduğunu ifade etti.Bu konuda kişinin de bir engelli olabileceğini düşünerek başkasına yardım etmesinin doğru olmadığını aktaran YILMAZER ,yardımlaşmanın başlı başına insani bir vazife olduğunu belirtti.Proje kapsamın da daha fazla söyleşi yapmak istediğini dile getiren YILMAZER ,bu projede kendisine destek veren Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI,İl Müftü Yardımcısı Sema ÖZBAKIŞve İl Koordinatörü Gülsüm TORAMAN’a teşekkür etti.

Konferansta son olarak söz alan, Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI yaptığı açıklamada projede emeği geçen Muğla İl Koordinatörü Gülsüm TORAMAN’a ,İl Müftü Yardımcısı Sema ÖZBAKIŞ’a ve Bodrumdan gelerek söyleşide bulunan Seher YILMAZER’e teşekkür etti.YILMAZER’in çok verimli bir söyleşide bulunduğunu aktaran ÇAPÇI,bugün vahiy iniyormuş gibi yaşamak gerektiğini dile getirdi.Engelli bireylere İslam’ın çok değer verdiğini Abdullah Bin  Ümmü Mektum için inen ayetin bugün de bizi muhatap aldığını belirtti.ÇAPÇI,Kur’anı yanlış anlamanın bugün İslam toplumunu zor bir süreçte tuttuğunu aktararak,doğru anlayanlardan Selahaddin Eyyubi’nin Kudüsü Fethetmeden önce nasıl bir tavır takındığını,Eyyübel Ensarinin 90 yaşında İstanbul’da neden şehit düştüğünün anlaşılması gerektiğini anlattı.

 

Konferans sonunda toplu fotoğraf çekimi gerçeleştirildi.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı