Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Bodrum’da Kudüs’ü...

Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Bodrum'da Kudüs'ü Anlattı.

muğla il müftüsü yaşar çapçı bodrum'da kudüs'ü anlattı.

22 Aralık 2021 - 18:25

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Bodrum Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta Kudüs’ü anlattı.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Tarihte ve Günümüzde Kudüs” konferansı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan konferans programı Bitez Leman Mehmet Yılmaz Güneri Cami İmam Hatibi Murat Ersöz’ün Kuran-ı Kerim tilaveti, Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Beydanur Karakaş’ın şiir dinletisi ile devam etti. Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı’nın selamlama konuşmasının ardından Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı Kudüs üzerine sunum gerçekleştirdi.

Geçmiş yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanlığı görevinde bulunmuş olan İl Müftüsü Çapçı, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs davasının sadece Filistinlilerin ya da Arapların değil, bütün Müslümanların ortak meselesi olduğunu belirtti.

Kudüs'ün en adaletli ve hoşgörülü yıllarını Müslümanların hakimiyetinde geçirdiğini ifade eden Çapçı "Kudüs, Müslümanların adil ve hoşgörülü yönetimlerinde farklı inançların birbirine saygı içerisinde varlığını devam ettirdiği örnek şehir olmuştur. İşgalciler, tüm ahlak ve hukuk ilkelerini ihlal ederek Kudüs’ün işgalini meşrulaştırmak istemektedir. Hukuk ve insanlık dışı uygulamalarla Müslümanların kendi mabetlerinde ibadet etmelerine dahi engel olmaktadır. Dini ve kültürel mirasa zarar vermekte, şehrin Müslüman kimliğini yok etmektedir" dedi.

Kudüs'te işgal ve zulmü engellemenin yolunun Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinden geçtiğine dikkat çeken Çapçı, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki, İslam dünyası güçlüdür. İslam dünyası zengindir. İslam dünyası bütün yeryüzüne iyilik ve adalet getirecek imkanlara sahiptir. Ama maalesef İslam dünyası bunun farkında değildir. İç çekişmeler, fitne ve tefrika içinde imkanlarını yeterince kullanamamaktadır. Biz her platformda Kudüs davamızı gündeme getiriyoruz. Bu vesileyle, her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid-i Aksa'nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum Müslümanların yanında olduğumuzu ve onlara her türlü desteği sunmaya devam edeceğimizi ifade ediyorum."

Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalarak bütün detaylarıyla Bodrumlulara Kudüs’ü anlatan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’ya konuşmasının ardından Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı teşekkür ederek günün hatırası olarak hat levhası hediye etti.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret