Muş Il Müftülüğünün, Din Görevlilerine Yönelik ’’ezanı...

Muş Il Müftülüğünün, Din Görevlilerine Yönelik ''ezanı Güzel Okuma Kursu'' Devam Ediyor..

muş il müftülüğünün, din görevlilerine yönelik ''ezanı güzel okuma kursu'' devam ediyor..

02 Kasım 2021 - 18:30

Dini, sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan Müezzin Kayyımlara yönelik olarak ikincisi düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Kursu” İl Müftümüz Lütfü İMAMOĞLU ve Müftü yardımcısı Murat KARANCİ'nin teşrifleri ile başlandı.

1 Kasım 2021 Pazartesi günül Lale Cami'inde başlayan, 80 saat olacak şekilde planlanan, haftada 4 gün ve günde 5 saat olarak devam eden kurs, Rehber Öğretici Muş İl Müftülüğü Bünyesinde Görevli Cemalettin AKDAŞ tarafından verilmektedir.

İkincisi düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Kursu”na 16 Müezzin-Kayyım personelimiz katılmaktadır.

Konu ile ilgili Muş İl Müftüsü  Sayın Lütfü İMAMOĞLU yaptığı açıklamada: Ezanın gönülleri coşturan nağmelerini doğru ve usulüne uygun olarak okumanın önemini vurgulayarak, bu kursun önemsenmesi gerektiğini hatırlattı ve kursiyerlere başarılar diledi.

“Ezanı Güzel Okuma Öğretim Programı”nda;

-Ezan, Kâmet ve Salâ’da Tecvid ve Mahrece Yönelik Yaygın Hataları Düzeltme,

-Ezan, Kâmet ve Salâ’da yaygın talim (dudak talimi, vakf, ibtida ve vurgu) hatalarını düzeltme,

-Sesi Algılama Organları, sesin Oluşumu ve Özellikleri,

-Sesin Kullanım Tekniği, Diyafram-Ağız ve Sinüs Boşlukları, Diyafram Soluğunun Kullanılması,

-Ezan ve salâ makamları uygulamaları,

-Kâmet Okurken Makamlar Arasındaki Geçiş Teknikleri verilmektedir.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret