Muş Il Müftülüğünün Mevlid’i Nebi Haftası Etkinlikleri.

Muş Il Müftülüğünün Mevlid'i Nebi Haftası Etkinlikleri.

muş il müftülüğünün mevlid'i nebi haftası etkinlikleri.

26 Ekim 2021 - 18:30

Mevlid-i Nebi Haftası faaliyetleri kapsamında Selahattin Eyyübi İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Vaiz Halil BİNİCİ hocamız tarafından Hz. Peygamber ve Vefa üzerine konferans verdi.

Konferansa Selahattin Eyyübi İmam Hatip Lisesi Okul görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Binici konuşmalarında;”Hz. Peygamber (s.a.s) birinci rehberimizdir ve rehberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var bugün. İnsanlarla olan iletişim ve ilişkimizde, onları incitmeden ve gönüllerini kazanarak, insanları kucaklamak konusunda Peygamber Efendimiz en iyi örnektir. Kuran- ı Kerim’de ne varsa hepsi Peygamber Efendimizin hayatında bizlere rehber olacak güzellikte mevcuttur. Hz. Peygamber(s.a.s) yürüyen bir tefsirdir. İslam dininin güzelliklerini insanların kalplerine hâl ve kâl bütünlüğü ile yerleştirebiliriz. Peygamber Efendimiz bunu sahabe efendilerimize öyle bir işlemiştir ki; Hz. Ömer (r.a) kendi döneminde diliyle ve eliyle dokunmadığı kimse kalmamış o insanların gönüllerini ve kalplerini öyle bir imar etmiş ki şehit düştüğünde gözyaşı dökmeyen kimse yoktur. Birinci görevimiz anlattığımız ile yaşadığımız aynı olmalıdır. Bize düşen Hz. Peygamber (s.a.s) gibi insan kazanmalıyız. Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Kolaylaştırın zorlaştırmayın; müjdeleyin, nefret ettirmeyin! Vefa, topluma karşı dürüst ve ahlaklı olmaktır.” dedi.

Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...