Muş Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu,’’milli Ağaçlandırma...

Muş Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu,''milli Ağaçlandırma Günü'' Etkinliğinde Fidan Dikti.

muş il müftüsü lütfü imamoğlu,''milli ağaçlandırma günü'' etkinliğinde fidan dikti.

12 Kasım 2021 - 18:30

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda, “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” temasıyla ülkemizin dört bir köşesinde fidan dikimleri gerçekleştiriliyor.

Muş Alparslan Havalimanı alanında düzenlenen ağaç dikme etkinliğine katılan Muş İl Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU konuşmalarında “Rabbim, başta bu fidan olmak üzere bu kampanya vesilesiyle dikilen fidanları, birliğimizi, beraberliğimizi, bereketimizi, sağlığımızı ve sıhhatimizi temin etmeye vesile kılsın. Topraklarımıza bereket getirsin.

Allah Resulü Efendimiz buyuruyor ki, ‘Az sonra kıyametin kopacağını bilseniz de elinizdeki fidanı dikiniz.’ Yüce Mevlamız, Peygamber Efendimizin bu mesajından ders almayı, ibret almayı bizlere nasip eylesin. Ormanlarını seven, ağaç yetiştiren, yeşile önem veren, çevreye önem veren gençler yetiştirmeyi, ormanlarımıza, ağaçlarımıza sahip çıkmayı ve bu şekilde hareket ederek memleketimizi yeşil hale getirmeyi bizlere nasip eylesin. Ormanlarımızı yakan, ağaçlarımıza zarar veren hainlerin, zalimlerin hidayetleri mümkünse hidayet eyle, mümkün değilse onları ıslah eyle, o da mümkün değilse kahr-u perişan eylesin dedi.

Milli Ağaçlandırma Gününe Muş İl Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU ile beraber Vali Doç. Dr.İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Emniyet Müdürü Ergir Kaloğlu, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...