Muş’ta Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Buhan Işleyen, Din...

Muş'ta Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Buhan Işleyen, Din Görevlileri Ile Buluştu.

diyanet işleri başkan yardımcısı buhan işleyen, din görevlileri ile buluştu.

17 Haziran 2022 - 18:30

Muş İl Müftülüğü tarafından İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonunda Din Görevlileri buluşması gerçekleştirildi.

Buluşmaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr.Burhan İşleyen, Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. dk. Murat Serdar, Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, Bitlis İl Müftüsü Faysal Geylani ve Din Görevlileri katıldı.

Buluşmada Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, teknolojik çağda yaşadığımızdan dolayı çocukların daha dikkatli şekilde yetiştirilmesi ve  Kur'an-ı Kerimin mealini yada tefsirini her insanın muhakkak okumasını tafsiye etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının tüm görevlileri ile birlikte sahih dini bilgiyi en ücra köye/mahalleye varıncaya kadar insanlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Daha sonra Salih Muhlise Çağlayan Camiinde Cuma Vaazı yapan İşleyen;

İslam Dininin getirmiş olduğu ölçüler, insanın günahlarla kirlenmiş gönlünü tertemiz hale getirir, dünyaya dalmış ruhunu uhrevi hayata döndürür, dünyayı ahirete ahireti dünyaya tercih etmeden her ikisini de Yaratanın razı olacağı bir yaşantıya çevirir. Bu sebeple bize sunulmuş olan bu ilkeleri benimsemeli, hayat düsturu haline getirmeliyiz. Bu düsturlardan biride doğruluktur.

Doğruluk yalancılığın zıddıdır. Doğruluktan kasıt, söz söylemede, söz vermede,  yaşantıda, iş hayatında, aile hayatında vs. doğru olmak, yalancılıktan beri olmaktır. Doğruluk kişiyi iyiliğe sevk eder, yalancılık ise kötülüğe sevk eder.

Peygamber Efendimiz bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır.

إِنَّ الصَّدْقَ يَهْدِي إِلَى الْبِرِّ وَإِنَّ الْبِرَّ يَهْدِي إِلَى الجَنَّةِ ، وَإِنَّ الرَّجُلَ ليصْدُقُ حَتَّى يُكتَبَ عِنْدَ اللَّهِ صِدِّيقاً ، وإِنَّ الْكَذِبَ يَهْدِي إِلَى الفجُورِ وَإِنَّ الفجُورَ يَهْدِي إِلَى النَّارِ ، وَإِنَّ الرَّجُلَ لَيَكْذِبُ حَتَّى يُكتَبَ عِنْدَ اللَّهِ كَذَّاباً

“Şüphesiz ki sözde ve işde doğruluk hayra ve üstün iyiliğe yöneltir. İyilik de cennete iletir. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddîk (doğrucu) diye kaydedilir. Yalancılık, yoldan çıkmaya (fücûr) sürükler. Fücûr da cehenneme götürür. Kişi yalancılığı meslek edinince Allah katında çok yalancı (kezzâb) diye yazılır

Doğruluk ne kadar önemli ise doğru insanlarla beraber olmakta o kadar önemlidir. Yaşam yalnız başına geçirilebilecek tarzda yaratılmamıştır. Birliktelik kaçınılmazdır. Bu birlikteliklerin en güzel şekilde devam edebilmesinin yolu ise doğruluktur dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı