Muş’ta Imamoğlu Sabah Namazında Gençlerle Buluştu.

Muş'ta Imamoğlu Sabah Namazında Gençlerle Buluştu.

imamoğlu sabah namazında gençlerle buluştu.

25 Mart 2021 - 18:30

Muş Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU Ulu Camide Sabah Namazında gençlerle buluştu.Lütfü İMAMOĞLU Sabah Namazı sonunda gençlere vaaz-ı nasihat ederek milletimizin ve ülkemizin geleceği olan siz gençlerin iyi yetişmesi, bizleri bir araya getiren değerlere  sahip çıkması, milletimizin bin yıldır omuzlarındaki İlay-ı  Kelimetullah emanetinin bilincinde olması esasen bütün bunlara temel teşkil edecek olan sağlıklı din bilgisi ve dindarlığa sahip olması büyük önem arz etmektedir.

Sizler tarihe iz bırakmış, insanlığa insani değerleri ulaştırmış, islamın mütebessim çehresi olmuş muhteşem kültür ve medeniyet inşa etmiş bir tarihin çocuklarısınız.  Bu toprakların evlatlarının hâsılı milletimizin mutluluğu ve sevinci tüm islam coğrafyasının huzur ve mutluluğunu besliyor.

Bu bağlamda uzak ve yakın çevremizde islamofobi  ve islamı kötü gösterme gayretlerine hız  verildiği, islamofobinin değirmenine islam coğrafyasından suların taşındığı, her türlü malzemenin yine kendi  bünyemizden  tedarik  edilmeye çalışıldığı bu dönemde, temel  hedefi  dünya ve ahiret mutluluğunu temini olan İslam'ın; insanlığın özellikle gençliğin ufkuna idrakine sunumu çok önemli bir sorumluluktur.

Bu nedenle bin yıldır bu topraklarda temelini atıp kıtalara ulaştırdığımız o muhteşem tarih-kültür ve medeniyetimizi besleyen Kur'an ve Sahih  sünnete dayanan "insan merkezli ihya bakışlı din algı anlayış ve bakışımızı muhafaza ve güçlendirmemiz önemlidir" dedi.Sabah Namazı sonunda gençlerle toplu fotoğraf çekilerek program sona erdi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri