Muş’ta Müftümüz Lütfü Imamoğlu, şehit Uzman çavuş ümit...

Muş'ta Müftümüz Lütfü Imamoğlu, şehit Uzman çavuş ümit Solak'ın Cenaze Törenine Katıldı.

müftümüz lütfü imamoğlu, şehit uzman çavuş ümit solak'ın cenaze törenine katıldı.

19 Eylül 2021 - 18:30

Muş İl Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU,Irak'ın kuzeyindeki Avaşin bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak'ın cenaze törenine katıldı. Lale Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde şehidin cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü İMAMOĞLU, “Bugün iman, vatan, ezan ve milletimizi millet yapan yüce değerler uğruna canlarını veren şehitler kervanımıza bir değerli askerimizi katarak ebediyete uğurluyoruz. 

Şehitlerimizin bizim üzerimizdeki en büyük hakkı; uğruna canlarını verdikleri birlik, beraberlik ve kardeşlikte ısrar etmek ve zerre kadar taviz vermemektir. Biz, onların uğruna canlarını verdikleri değerlere sıkı sıkı sarılmazsak, şehitlerimizin hakkını korumuş olmayız. Cenab-ı Hak bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Cenab-ı Hak bu topraklarda ebediyen, kıyamet sabahına kadar özgürlük içerisinde imanımızla, İslam’ımızla, bizi biz kılan yüce değerlerimizle yaşamayı nasip etsin. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin.’’

“Rabbimiz bütün şehitlerimizin yakınlarının kalplerine sekinet versin. Cenab-ı Hak eşlerine, babalarına, annelerine, çocuklarına, kardeşlerine ve bütün milletimize sabırlar ihsan eylesin.” duasıyla bitirdi.

Törene; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Muş Valisi İlker Gündüzöz, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Vekili Tuğgeneral Saadettin Alp Ergin, Bingöl 49. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Nejdet Durak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Serhat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Eli Tok, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda