Nevşehir’de Camilerin Ibadete Açılması Dolayısıyla şükür...

Nevşehir'de Camilerin Ibadete Açılması Dolayısıyla şükür Kurbanı Kesildi

camilerin ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi

29 Mayıs 2020 - 18:35

Türkiye'de Covid-19 salgının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler çerçevesinde yaklaşık 3 aydan beri toplu halde ibadete ara verilen camilerde kademeli olarak tekrar ibadet başlıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Nevşehir Valiliğinin ve İl Müftülüğünün uygun gördüğü ve bugün yeniden ibadete açılacak olan camilerde dezenfekte ve temizlik çalışmaları tamamlanırken Cuma namazı öncesi merkez Kurşunlu Camiinin önünde camilerin ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi.

İl Müftü Vekili Dr. Ahmet Özvarinli, Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi yetkilisi Mustafa Tiftik,  Raşitbey Mahallesi Muhtarı Ahmet Levent Ünal,  Bekir Efendi Camii İmam Hatibi Emin İnce ve vatandaşların katıldığı programda şükür kurbanı dualar eşliğinde kesildi.

Uzun bir aradan sonra camilerde kademeli olarak tekrar ibadet başlandığını belirten İl Müftü Vekili Dr. Ahmet Özvarinli, yaptığı duanın ardından camilerin ibadete açılmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Zonguldak'ta öğrenciler Yardım Kampanyasına Katıldı.
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor