Nevşehir’de Kaymaklı Kasabası’nda 4-6 Yaş Grubu Kur’an...

Nevşehir'de Kaymaklı Kasabası’nda 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Dualar Eşliğinde Açıldı...

kaymaklı kasabası’nda 4-6 yaş grubu kur’an kursu dualar eşliğinde açıldı...

29 Eylül 2020 - 18:35

2020-21 eğitim-öğretim yılı Kur'an kursları açılış programı 23.09.2020 Pazartesi günü Kaymaklı Kasabası'nda yeni açılan "Kur'an Tutan Eller" kursunda gerçekleştirildi.

Proje çalışmasını Kaymaklı Belediyesi'nin yürüttüğü, 4-6 yaş grubu çocuklarımız için hizmet verecek olan, Kur'an Tutan Eller Kur'an Kursu için 2020-21 eğitim-öğretim yılı resmî açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak, kurum amirleri ve veliler katıldı.

Kur'an tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Başkan Çekiç, önemli bir vizyon ve büyük ilkelerle çalışmalarını yürüttükleri, bugün itibari ile 14 öğrenci ile eğitim hayatına başlayacak olan 4-6 yaş Kur'an kursu açılışına katılan konuklara teşekkürlerini iletti ve "Çocuklarımız bu okulda sadece dinî bilgilerini öğrenmekle kalmayacak, sofra adabından toplumsal değerlere, paylaşmaktan birlik olmaya birçok faktörü burada kazanacaklardır. Onların yaşlarına ve gelişimlerine uygun oyuncaklar, öğrenim malzemeleri ve müfredat programı ile bu uygulamanın örnek olacağına inancımız tamdır" dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Müftüsü Altunkaya ise "Bugün buraya geliş gayemiz her ne kadar bu kursun açılışı ise de bunun en temel sebebi geleceğimize yapacağımız yatırımdır. Nitekim yavrularımıza yapacağımız yatırım, yatırımların en büyüğüdür. Çünkü tabiat hiçbir zaman boşluk kabul etmez. Yavrularımızın dimağlarını, fikir ve inanç yapısını güzel hasletlerle doldurup istikamet kazandırmazsak -Allah muhafaza- başka akım ve oluşumlara yönelmeleri kaçınılmaz olacaktır. Bizler de bunu bertaraf etmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubu kur'an kursları projesinin bir numunesi olacak bu güzel kursun açılışı için bir araya geldik. Rabbim burda öğrendikleriyle vatanına milletine, dinine diyanetine, ana babasına ailesine bağlı, hürmetkar evlatlar olmalarını nasip etsin. Emeği geçen sayın başkanımıza, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.

Kesilen açılış kurdelesinin ardından kursun gezilmesi ve çocuklara hediyelerinin dağıtılması ile program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...