Nevşehir’den 77 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı..

Nevşehir’den 77 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı..

nevşehir’den 77 kişilik hac kafilesi dualarla uğurlandı..

27 Haziran 2022 - 18:35

Nevşehir’den 77 kişilik hac kafilesi dualarla uğurlandı..

Diyanet İşleri Başkanlığının, 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile Nevşehir'den hacca gidecek olan ilk hac kafilesi için 26 Haziran 2022 Pazar günü ikindi namazını müteakip ‘’Kurşunlu Caminden Dualarla Hacı Uğurlama’’programı düzenlendi.

Nevşehir İl müftülüğü tarafından organize edilen “Dualarla Hacı Uğurlama Programı”ı yapılarak 2022 hac döneminin ilk kafilesi Kurşunlu camiinden dualarla uğurlandı..


Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl müftüsü Altunkaya , hacı adaylarının ve burada bulunanların yaşadıkları duyguların tarifsiz olduğunu söyledi.
Müftü Altunkaya, haccın, yürekleri Allah ve Rasulünün sevgisi ile yanıp tutuşan Müminler için en büyük özlem olduğunu belirterek, “Hac, en büyük vuslat ve en büyük heyecandır. Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir yolculuktur, kutlu bir ibadettir, büyük bir arınma mevsimidir, tövbe ve dua zamanıdır, rahmet ve mağfiret iklimidir.” dedi.
Müftü Altunkaya, haccın insanlara yaratılış gayesini, kulluk bilincini, insani değerleri, güzel ahlakı öğrettiğine dile getirerek, “Bu gaye ve bilinç ile hac yapılırsa dünyaya güzellik katacak, ahirette karşılığı cennet olacaktır. Çünkü Peygamber efendimiz; “Mebrur bir haccın karşılığı cennettir” buyurmaktadır.’’ dedi ve 2 yıllık özlemin ardından sonra hac yolculuğunun tekrar başladığını belirterek, “O mübarek toprakları ilk defa göreceksiniz. Büyük bir heyecan ve aşkla Rabbimizin davetine icabet etmek üzere yollara düşeceksiniz. Allah şimdiden haccınızı kabul etsin.” şeklinde konuştu.
Programda Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ile Nevşehir Akparti Milletvekilleri Yücel Menekşe ve Mustafa Açıkgöz'de birer konuşma yaptı.
Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’nın yaptığı duanın ardından, 77 Hacı adayı tekbir ve salavatlarla Kapadokya Havaalanına uğurlandı. Hacı adaylarının ilk durağı ise Mekke-i Mükerreme olacak.
Programa, İl müftü yardımcıları,din görevlileri ve hacı adayları ile aileleri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri