Noel’in kutlanmaması için talimat veren MEB müdürüne linç...

Noel'in kutlanmaması için talimat veren MEB müdürüne linç girişimi

Müslüman ve vatansever kesimi hedef alan bazı medya organları bu seferde Bartın İl Milli eğitim müdürünü hedef aldı.

23 Mart 2018 - 09:38 - Güncelleme: 23 Mart 2018 - 09:48

Müslüman ve vatansever kesimi hedef alan bazı medya organları bu seferde Bartın İl Milli eğitim müdürünü hedef aldı.

Hristiyanlığa özendirdiği gerekçesiyle okullarda Noel'in kutlanmaması için talimat verdiği 2015'ten beri hedef haline gelen Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, "başı açık öğrencileri görünce sinirleniyorum" başlıklı sözlük iletisinin asılsız olduğunu belirterek açıklamada bulundu. Demir konuyla ilgili çarpıtmaların olduğunu ve asılsız olduğunu dile getiren  o acıklama söyle.

"16.03.2018 tarihli "başı açık öğrencileri görünce sinirleniyorum" başlığı ile https://sozluk.memurlar.net/konu/basi-acik-ogrencileri-gorunce-sinirleniyorum/ linkinde yayınlanan yalan haberde yer alan iddialara dair ve kamuoyunun doğru bilgilendirmesi amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapmaktayım.

Söz konusu haber içeriğinde 21 Şubat 2018 tarihinde Bartın'ın Ulus ilçesindeki imam hatip lisesinin toplantı salonunda gerçekleştirilen İlçe Müftülüğü aylık imamlar toplantısı sırasında tarafımca;

"Beni ziyarete gelen bir arkadaşım, 'Bizler Köy Enstitüsü Mezunları öğretmenler olarak köylerde dinimize hakaret ettik, eğer 120.000 cami kadrosu bizim elimizde olsaydı kendi iktidarımızı kurardık" dediğim.

"Bizim elimizde 120 bin cami kadrosu var ama bu imkanlar Atatürkçülerin elinde olsaydı eli silahlı terörist yetiştirirlerdi" dediğim

Okulları ziyaret ettiğimde başı açık öğrencileri gördüğümde sinirlendiğim ve bu öğrencilerin başlarının kapatılması konusunda okul müdürlerini fırçaladığım,

"4-6 yaş gurubu çocukların Kuran kurslarında yetiştirilmesi ve örgütlendirilmesi gerektiğinden" bahsettiğim içeriği ile haber yapılmıştır.

Söz konusu haber içeriğinde geçen tüm iddialar tamamen asılsız iddialar olup, tarafımca söz konusu toplantıda ve/veya başka bir tarihte bu cümlelerin söylenmediği halde tarafımı kamuoyuna küçük düşürmek ve hakkımda linç kampanyası düzenlemek maksadı ile haber yapılmıştır.

Yayınlanan haber kamuoyunu yanlış yönlendirme amacı taşıyan, tamamen uydurma ve art niyetli olan olup, toplantıya katılan pek çok kişi de söz konusu cümlelerin tarafımca söylenmediğine şahittir ve böyle bir konuşmanın iması dahi yapılmamıştır. Haber içeriğinde geçen hiçbir beyan tarafıma ait değildir.

Haber içeriğindeki sözler tarafıma ait olmadığı gibi maksatlı haber yapılarak kamuoyuna tarafımın Atatürk düşmanı olduğu, türbansız kişilere yönelik nefret söyleminde bulunduğum, küçük yaşta çocukları örgütlemeye çalıştığım gibi kişiliğime yönelik affedilemez bir saldırı düzenlenmiştir. Bununla beraber söz konusu haberlerde görevimden de bahsedilerek Türkiye Cumhuriyeti İl Milli Eğitim Müdürü tarafından Atatürkçülerin terörist yetiştirdiği, türbansız kişilerin nefret edilecek kişiler olduğu, 4-6 yaş gurubu çocukların örgütlenmesi gerektiği gibi sözler söylediği haberleştirilerek toplumu ayrıştırmaya, kin ve düşmanlığa yöneltmek amacına hizmet etmektedir. Söz konusu haberlerden dolayı şahsım ve kurumum telafisi imkansız zarar görmektedir.

Şüphesiz ki haberi yapan gazetelerin halkı doğru bilgilendirmek adına bir kaygısı bulunmamaktadır. Haberin başlığında tarafıma atılmış soyut bir iftiradan bahsetmek şöyle dursun sanki gerçekte iddia olunan sözleri söylemişim gibi haber "başı açık öğrencileri görünce sinirleniyorum" şeklinde başlıkla verilmiştir. Haberin bu şekilde bir başlıkla verilmesinin amacı toplum önünde bu asılsız sözleri söylediğim algısı yaratılmasıdır. Söz konusu haberler bu şekilde verilerek toplum nezdinde kişi ve kurumları karalamak ve itibarsızlaştırmayı amaçlamaktadır. Halkımızın aklında hiçbir soru işareti kalmaması adına açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur.

Yukarıda izah olunan nedenlerle https://sozluk.memurlar.net/konu/basi-acik-ogrencileri-gorunce-sinirleniyorum/ adresli internet sitesinde yayınlanan "başı açık öğrencileri görünce sinirleniyorum'' başlığı ile yayınlanan haberde geçen sözlerin hiçbir şekilde tarafımca söylenmediğini kamuoyuna duyururum. "

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...