Osmaniye’deki Okullarda ’diyanet Yayınları Köşesi’...

Osmaniye'deki Okullarda 'diyanet Yayınları Köşesi' Oluşturuldu

osmaniye'deki okullarda 'diyanet yayınları köşesi' oluşturuldu

21 Ocak 2022 - 20:15

 Osmaniye İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Osmaniye Şubesi iş birliğinde Osmaniye'deki lise kütüphanelerinde "Diyanet Yayınları Köşesi" oluşturuldu.

 Diyanet İşleri Başkanlığınca sesli, görüntülü, basılı ve süreli yayıncılık alanında yürütülen çalışmalar il ve ilçe müftülüklerince vatandaşlara tanıtılıyor.

 Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Osmaniye İl Müftülüğü, TDV Osmaniye Şubesi iş birliğinde lise kütüphanelerine 3 bin 132 adet kitap hediye etti.

 Gençlerin geleceğe hazırlanmasına katkı sunulması ve sahih kaynaklardan dini bilgiyi öğrenmeleri amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından titizlikle hazırlanan ve lise kütüphanelerinde bulunması tavsiye edilen 108 farklı eser, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 29 lise kütüphanesinde yerlerini aldı.

 İl Müftülüğü ile TDV Osmaniye Şubesi iş birliğinde liselerde oluşturulan "Diyanet Yayınları Köşesi" Cebelibereket Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programla öğrencilerin istifadesine sunuldu.

 Programda konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, gençliğin eğitiminde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının etkili rolü olduğunu belirterek bu konuda iki kuruma da sorumluluklar düştüğünü söyledi.

 İl Müftüsü Çakmak, "Toplumun tüm kesimlerine manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmeti sunan müftülüklerimizin en önemli faaliyet alanlarından birisi de gençlik çalışmalarıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştirdiğimiz bu proje ile liselerde eğitim gören öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığımızca yayınlanan birbirinden farklı eserlerle tanışmış olacak. İnşallah bu eserler gençlerimizin bilgi,  ahlak, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine vesile olur." temennisinde bulundu.

 Diyanet İşleri Başkanlığının toplumun tüm kesimlerine yönelik ciddi bir yayın ağının olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ise lise kütüphanelerine verilen katkıdan dolayı teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...