Osmaniye’de Islam Da Aile Konulu Konferans

Osmaniye'de Islam Da Aile Konulu Konferans

islam da aile konulu konferans

12 Aralık 2018 - 18:48

İl Müftülüğümüzün Her ay bir konu bir konuk projesi kapsamında “ İslam da Aile ” temalı konferans Ahmet Şekip Ersoy Kültür merkezinde yapıldı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Saffet KÖSE’nin konuşmacı olarak katıldığı program da  Merkez Fetih Camii İmam – Hatibi Mahmut DURMUŞ’un Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU açılış konuşmasını yaptı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Saffet KÖSE konuşmasında “ Hz. Peygamber efendimiz (SAV) verilen görevi yerli yerinde yapamayanlar için o görev perişanlık ve pişmanlık doğurur demiştir. Din görevlileri olarak yaptığımız iş tebliğ olduğu için çok özel bir anlamı var ve kıymetini bilelim. Peygamberimizin ahlakına uygun davranmalıyız, İnsanlar davranışları örnek alırlar ve davranışların peşinden giderler.

Şeytanın en çok sevdiği iş ailede huzursuzluk çıkartmak, Karı – koca arasına girmektir. Mutlu bir aile olmak için üç temel kavram Rahmet, Meveddet ve Sekinet’tir. Ailede bireyler birbirlerine nezaket, zarafet, ihsan, iyilik ve gönülden güzellik yapmak zorundadır. Kaba saba olmaktan, şiddetten ve yalandan uzak durmalıyız. Bir toplumda din görevlileri boşanıyorlarsa topluma da Allaha da bunun hesabını veremezler.” Dedi.

Programa İl Müftümüz Ali Rıza TAHİROĞLU, İl Müftü Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz, Vaizlerimiz, Merkez ve Köylerde görev yapan İmam – Hatip, Kur’an Kursu Öğreticileri, Müezzin Kayyımlar katıldı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı