Osmaniye’de Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı Ahmet...

Osmaniye'de Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı Ahmet şekip Ersoy Kültür Merkezinde Yapıldı

mevlid-i nebi haftası açılış programı ahmet şekip ersoy kültür merkezinde yapıldı

18 Ekim 2021 - 18:50

İl Müftülüğümüzün Hazreti Peygamberin veladeti münasebetiyle düzenlediği "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı" Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde, İl Müftüsü Ali Çakmak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl, Mevlid Kandilini içine alan haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutluyor. Her yıl bir tema çerçevesinde kutlanan haftanın bu yılki teması ise “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlendi.

Envarülhamit Cami Müezzin-Kayyımı Yunus Önat'ın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, "Her yıl olduğu gibi bu yılda Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle Peygamber Efendimizin insanlığa kazandırdığı değerleri anlatmaya devam ediyoruz. Bu amaçla İl Müftülüğümüz, vatandaşlarımız, gençlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumun her kesimine Sevgili Peygamberimizi ve onun en güzel vefa örneklerini anlatmak ve yaşatmak için programlar hazırladı. Bizler Resulullah Efendimizin vizyonunun ve misyonunun yaşatılması için üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya gayret edeceğiz. Bizlere en güzel örnek olan Resulullah'ı (s.a.v) örnek ve rehber edinerek vefamızı göstereceğiz. Programımıza iştirak eden tüm katılımcıların Mevlid-i Nebi Haftasını kutluyorum." dedi.

Programa, İl Müftüsü Ali Çakmak, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Din Görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”