Osmaniye’de Okü’de “peygamberimiz Ve Gençlik” Konferansı

Osmaniye'de Okü’de “peygamberimiz Ve Gençlik” Konferansı

okü’de “peygamberimiz ve gençlik” konferansı

22 Kasım 2018 - 18:51

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile İl Müftülüğünün beraber düzenlediği “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferans Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Amfisinde yapıldı.

Konferansa Osmaniye Valisi Ömer Faruk COŞKUN, Belediye Başkan Vekili Abdullah BUKAN, Osmaniye Korkuta Ata Üniversitesi Rektörü Murat TÜRK, Vali Yardımcısı Metin ESEN, Rektör Yardımcısı Alpaslan DAYANGAÇ, İl Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, OKÜ İdari ve Akademik Personeli, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İl Müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, tüm personellerimiz ve Üniversiteli Öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Merkez Envar-ul Hamit Camii Müezzin Kayyımı Yunus ÖNAT’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığımızın Mevlid-i Nebi Haftası Sinevizyonu gösterimi ile devam etti.

Açılış konuşmasında İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU “ Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun dini, ahlaki ve manevi değerlerini sürekli canlı tutmak, Kur’an sünnet, akıl ve vicdanın rehberliğinde din hizmetlerini ve din eğitimini yurt içinde ve yurt dışında toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirmektedir.

Hz. Muhammed’in Peygamber olarak gönderilmesiyle insanlığın yeniden doğduğuna aydınlık geleceğine tarih şahitlik yapmaktadır. İslam dininin gence ve gençliğe çok büyük bir önem verdiği hepimizce malumdur. Sevgili Peygamberimiz gençleri vahyin en taze muhatapları olarak görmüş, idari, askeri, ticari içtimai hayatta onlara sorumluluk vermiştir. Kısaca Peygamberimizin gelişiyle birlikte bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve inkılabını yapmıştır.” Dedi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat TÜRK konuşmasında ”Sevgili Peygamberimiz, gençleri vahyin en taze muhatapları olarak görmüş, idari, askeri, ticari ve içtimai hayatta onlara sorumluluklar vermiştir. O’nun rahle-i tedrisinden geçen ve İslam’ın rahmet ve hikmet yüklü mesajlarını ilk olarak kabul eden gençler insanlığı aydınlatan birer yıldız olmuşlardır.

Peygamberimizin gençlerle ilgili bütün ilişkilerine bakıldığında, O’nun bütün gayret ve hedefinin, inançlı, dindar, ahlaklı ve iffetli bir gençlik oluşturabilmek olduğu görülmektedir.” dedi.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk COŞKUN “ Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) veladeti vesilesiyle bir sene-i devriyesine daha ulaşmış olmayı nasip ettiği için Yüce Mevla'ya sonsuz hamd ediyor, tüm inananların mevlit kandilini kutluyor, sizleri selamların en güzeliyle selamlıyorum.” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti,

“Malumlarınız olduğu üzere çocuk ve genç, bir toplumun geleceğidir. Her toplum, kendi geleceğini garanti altına alacak, kendi değerlerini yükseltip, geliştirecek fertler yetiştirmeyi hedef edinir. İslâm dini aynı zamanda bir eğitim sistemi, insanlar arası ilişkilerin temeli olan bir değerler ve davranışlar düzenidir. Bu konularda da en güzel örnek ve model, şüphesiz sevgili Peygamberimiz (asm)’dir. Bir peygamber olduğu kadar, bir eğitimci, olgun ve örnek insan olarak, Onun çocuk ve gençlere yaklaşımını, onlarla olan ilişkilerini doğru bir şekilde öğrenip, bunların gerisinde yatan davranış prensiplerini kavradığımız ölçüde, kendi çocuk ve gençlerimize bunları yansıtma imkânı bulacağımız muhakkaktır.

Bizler Mevlid-i Nebi gibi hafta ve günleri Hazreti Peygamber'i anmaktan ziyade anlamak, yaşamak, yaşatmak ve onu bir rol model olarak hem insanlarımıza hem de gençlerimize sunmak için bir vesile olarak görmeliyiz.” Dedi.

Neyzen Sinan Duru tarafından sunulan ney dinletisinin ardından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KAYIKLIK “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu sunumunda İnsan, Yaratılış Gayesi, Akıl, Peygamber, Gençlik, Peygamberimizin İnsana ve Gençliğe Mesajı, İslam’ı Kabul Eden İlk Gençlerin Özelliklerini anlattı.

Konferansa katılanlara İl Müftülüğünce, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ isimli kitap hediye edildi.

Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...