Osmaniye’de “şehitler Diyarı” Yetimleri Yalnız Bırakmadı

Osmaniye'de “şehitler Diyarı” Yetimleri Yalnız Bırakmadı

“şehitler diyarı” yetimleri yalnız bırakmadı

05 Mayıs 2021 - 18:50

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Unutursan Yetim Kalır” kampanyası kapsamında; savaş, hastalık vb. gibi durumlar sebebiyle ülkemizde ve dünyanın farklı bölgelerinde yetim kalmış çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek, onlara her daim kol kanat gerecek birilerinin olduğunu göstermek için bu ramazanda da ümmetin yetimleri yalnız bırakılmadı.

İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şubemiz; din görevlilerimiz vasıtasıyla ilimizdeki 360 ailedeki 696 yetim ve öksüz kardeşimize 150-TL nakit para ile 150-TL hediye çeki olmak üzere kişi başına 300-TL yardımda bulunarak genel toplamda 209.000-TL  yardım tutarına ulaştı.

Osmaniye İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Ali Çakmak, “Unutursan Yetim Kalır” kampanyası kapsamında ilimizdeki hayırseverlerin destekleriyle yetimleri himaye ettiklerini ifade etti. Ümmetin yetimlerine sahip çıkılması gerektiğini belirten Ali Çakmak sözlerine şöyle devam etti: Yetim kelimesi sözlükte “yalnız olmak, tek başına kalmak” anlamına gelmektedir. Yüce Dinimiz İslam, yetime sahip çıkmayı, onları koruyup gözetmeyi, onlara adaletle davranmayı emreder. Yetimle ilgilenmek, merhamet göstermek ve ihtiyaçlarını karşılamak, iyiliği dünyaya yeniden egemen kılmak için atılan en büyük adımlardan biridir. Allah Resûlü (s.a.v) “Ben ve yetime kefil olan (kol kanat geren) kimse cennette böyle (yan yana) olacağız.” buyurmuş ve aralarını hafifçe ayırarak işaret parmağıyla orta parmağını göstermişti. (Buhari, Talak, 25.)

İl Müftümüz ve TDV Şube Başkanımız Çakmak; “Yetim bir peygamberin ümmeti olarak Ramazan ayında ümmetin yetim ve öksüzlerini görmezlikten gelip sessiz kalamazdık. Tüm Osmaniyeli hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bizlere güvenerek teslim ettikleri emanetleri yetim ve öksüz kardeşlerimize ulaştırarak onların yüzlerinin gülümsemelerine vesile olduk” diyerek sözlerini tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...