Osmaniye’de Servisli 15 Günlük 13.tur , 20 Günlük 12 Ve 24...

Osmaniye'de Servisli 15 Günlük 13.tur , 20 Günlük 12 Ve 24 Günlük 12 Tur Umre Semineri

servisli 15 günlük 13.tur , 20 günlük 12 ve 24 günlük 12 tur umre semineri

12 Mart 2019 - 18:51

Servisli 15 günlük 13. Tur, 20 günlük 12. Tur ve 24 günlük 12. Turda İlimiz Müftülüğüne umreye gitmek üzere kayıt yaptıran umre yolcularının eğitim semineri 08-10 Mart 2019 tarihleri arasında İlimiz Zafer Camiinde uygulamalı tatbikat ve müftülüğümüz toplantı salonunda da genel bilgiler İlimiz Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU, İl Müftü Yardımcıları Muhammed DEĞİRMENCİ ve Berrin ERDOĞAN tarafından yapıldı. Seminerde uygulamalı eğitimi İlimiz Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU tarafından verildi. İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU umre yolcularına Allahın misafiri olarak gittiğiniz Mekke’de ve Medine’de ülkemizin şanına yakışır şekilde hareket edilmesini, vatanımız ve milletimiz için İslam alemi için bol bol dua edilmesini ve boş zamanlarını tavaf yaparak  ve namaz kılarak geçirmelerini söyledi.

Umre yolcuları için Ali Rıza TAHAHİROĞLU ;

Umre yolcusu, Hak yolcusudur. Rahmanın misafirleri olduğunuzu hiç unutmayınız. Umre, ömrü imar eden ibadet demektir.Umre ne demek? İnsanoğlunun dünya hayatında yaşadığı süreye ömür denir. Ömür ile umre aynı köktendir. Ömür, imardan gelir. Yüce Rabbimiz, kitabında bizim yaratılış gayemizi anlatırken şöyle buyurur: Allah sizi topraktan yarattı ve sizden yeryüzünü imar etmenizi istedi.İşte yeryüzünü imar eden insan, ömür yaşamış olur. Yeryüzünü imar ederek hayat geçiren insanlar, yeryüzünü imar etmiş olurlar.

Umrenin manası nedir? Niyet, amelin çekirdeğidir. Niyet, amelleri Allah'a taşıyan birer çekirdektir. Önce niyet edeceksiniz umre yapmaya, kıblegâhınıza gitmeye karar verdiniz. Sonra ihram kıyafetlerinizi giyip umrenin ve Haccın her rüknü, Allah'a verdiğimiz bir sözdür. Biz, Allah'a söz veriyoruz; “Allah'ım, ben yeryüzünde harama dokunmayacağım. Kainata, tabiata zarar vermeyeceğim. Bir daha günah işlemeyeceğim ve ben senin huzuruna gelmeye hazırım" sözünü vermiş oluyoruz. İkinci aşama, Mikat mahallidir. Mikat, Allah ile randevulaşmak demektir. Umreye niyet etmekle, Allah'a verdiğiniz sözü yerine getiriyorsunuz. Daha sonra Lebbeyk Allâhümme lebbeyk, lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk, innel hamde venni'mete leke vel mülk, lâ şerîke lek. “Hizmetine geldim. Ey Allah'ım! Hizmetine geldim. Senin ortağın yoktur, hizmetine geldim. Hamd ve nimet senindir. Mülk senindir, ortağın yoktur. Allah'ım Sana itaat ve ibâdete hazırım, emrine boyun eğiyorum. Sana ibâdet üzereyim. Senin ortağın yoktur. Emrine boyun eğiyorum. Hamd ve nimet gerçekte Senindir. Mülk de Sana mahsustur. Senin ortağın yoktur." diyerek misakınızı yenilemiş oluyorsunuz.

Sonra Kabetullah'ı göreceksiniz. Arkasından kalbinizi Kâbe'ye vererek, Hacer-ül Esved noktasından selam vererek “Bismillahi Allahu Ekber" diyerek, istilam yaparak tavafa başlıyorsunuz. Tavafa başlarken yaptığınız duayı hatırlayın: “Allah'ım Sana imanımı tazeliyorum, Sana iman etmiş olarak geldim. Senin kitabına tabi olarak, Sana verdiğim sözde durmak için geldim. Senin peygamberinin sünnetine uyarak geldim" diyerek ahdinizi bir daha yeniliyoruz ve duamızı yaparak Kabetullah'ı tavaf ediyoruz. Sonra makamı İbrahim'de iki rekat namaz kılıyoruz. Sonra Safa'ya, Merve'ye gidip  Safa ve Merve arasında say yapıyoruz. Hz. Hacer validemiz gibi, o nasıl ki İsmail'i için su aradı, siz de orada dua ederek rahmet arıyoruz. Siz de Hacer gibi ilahi rahmeti arayacaksınız. Kimsenin gönlünü kırmayın ki, gönlünüz kırılmasın. Namazlarınız zaruret olmadıkça otel de kılmak yerine Mescid-i Haram da kılmaya gayret ediniz. Umrenin aynı zaman da bir sabır eğitimi olduğunun idraki ile, bazı konularda haklı da olsanız sabrediniz

Umreci, Müslüman kardeşlerine karşı anlayışlı ve hoşgörülü olmalı, başkalarını hor, hakir görme gibi bir tavırdan şiddetle sakınmalıdır. Çünkü “Mü’minin kardeşini hakir görmesi, günah olarak kişiye yeter.”Kul haklarına riayete ayrı bir özen gösterilmelidir. Herkesin eşit olduğu bir ortamda, kendisi için bir takım ayrıcalıklar aramak Umrenin ruhuyla bağdaşmaz. Bayan umreciler Kâbe’de mümkün mertebe hanımların namaz kıldığı yerleri kullanmalıdır. Umre’de yüce milletimizi temsil açısından olumsuz imaj bırakılmamaya özen gösterilmelidir dedi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı