özel çanakkale-2 Umre Turuyla Umreye Giden Vatandaşlarımıza...

özel çanakkale-2 Umre Turuyla Umreye Giden Vatandaşlarımıza Uğurlama Töreni Yapıldı

özel çanakkale-2 umre turuyla umreye giden vatandaşlarımıza uğurlama töreni yapıldı

21 Şubat 2020 - 11:36

21/02/2020 Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu Özel Çanakale-2 Umre turuyla umreye giden 2 kafile toplamda 391 vatandaşımız için, Çanakkale Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi.

Biga İlçesi Vaizi Mesut ÇETİN ile Bozcaada İlçesi Vaizi Aydın DOĞRUAY’ın kafile başkanı, Yahya Çavuş Camii İmam Hatibi İsmet AVCI, Kepez Boğazkent Camii İmam Hatibi Recai BAL, Kepez Merkez Camii İmam Hatibi Cengiz KARADENİZ, Biga İlçesi İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii İmam Hatibi Mustafa ARSLAN, Ezine İlçesi Teşvikiye Camii İmam Hatibi Alaettin ÖZCAN, Bayramiç Çarşı Camii İmam Hatibi Mustafa BÜYÜK, Bayramiç Ağaçköy Camii İmam Hatibi Ali İNAN, Gelibolu İlçesi Hacı Zadeler Camii Engin BALCI, Yenice İlçesi Sazak Köyü Camii İmam Hatibi Yaşar YAVUZ ve Biga İlçesi Bademlik Camii Müezzin Kayyımı Adem ALINMAZ’ın Din Görevlisi olarak eşlik ettiği vatandaşlarımız, 15 Mart 2020 Pazar günü kutsal topraklardan yurdumuza dönecekler.

Umreye giden vatandaşlarımız ve yakınları tarafından yoğun bir katılım olan tören de, Kur´an-ı Kerim tilaveti edildi. İlahi ve kasideler okundu. İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali BAL dua ve kısa bir konuşma yaptı. Umreciler yapılan duadan sonra Çanakkale Havalimanından kutsal topraklara uğurlandı. Konuşmasında Sayın BAL:

“-Şüphesiz, Safa ile Merve Allah'ın (dininin) nişanelerindendir. Onun için her kim hac ve umre niyetiyle Kâ'be'yi ziyaret eder ve onları da tavaf ederse bunda bir günah yoktur. Her kim de gönlünden koparak bir hayır işlerse şüphesiz, Allah onu bilir, karşılığını verir. ﴾Bakara-158﴿ 

Bu akşam kutsal toprakların hasretini çeken, içleri o mübarek yerlerin sevgisiyle dolu olan bir grup mümin ve mümine kardeşimizi, umre yolculuğuna uğurlamak üzere burada toplandık Allah tamamına erdirsin inşallah. Aziz kardeşlerim! Marifet insanın bedenini oralarda gezdirmek değildir. Marifet o yerlerin kıymetini bilip değerlendirebilmektir. Dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Lütfen vaktinizi iyi değerlendirin. Gaflete düşmeyin. İbadetlerinizi mümkün olduğu kadar mübarek yerlerde gerçekleştirin. Allah umrelerinizi kabul eylesin.” dedi.

Vatandaşlarımızın yaptıkları bu kutsal yolculuğun, haklarında hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, kendilerine ve sevdiklerine hayırlı yolculuklar dileriz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...