Prof.dr.enbiya Yıldırım Tokat’ta öğrencilerle Buluştu

Prof.dr.enbiya Yıldırım Tokat’ta öğrencilerle Buluştu

prof.dr.enbiya yıldırım tokat’ta öğrencilerle buluştu

08 Haziran 2022 - 00:30

PROF.DR.ENBİYA YILDIRIM TOKAT’TA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Tokat İl Müftülüğü ve Gazi Osman Paşa Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr.Enbiya Yıldırım’ın katılımıyla “Kuran Bize Yeter Söylemi ve Sorunları” konulu konferans düzenlendi.

3 Haziran Cuma günü TOGÜ 15 Temmuz Kongre Merkezi Şehitler Salonu’nda düzenlenen programa İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Süha PARLAKTAŞ, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yaşar Türkben ve fakülte öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, TOGÜ İslami İlimler Fakültesi Öğr. Gör. Yunus Yalçın’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Tilavetin ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Enbiya Yıldırım “Kuran Bize Yeter Söylemi ve Sorunları” konusunda öğrencilere seslenerek: "Biz hayatımızdaki birçok bilgiyi Peygamberimiz (s.a.v)'den aktarmışızdır. Bunlardan bazıları, Cuma namazı, bayram namazları, cenaze namazı...Bizim İslam medeniyeti dediğimiz şeyi inşa eden Hz. Peygamber (s.a.v)'dir. Bize kadar ulaşan hadisleri bir tarafa koyar isek bütün problemlerin biteceği düşüncesi yanlıştır. Unutmayalım ki İslam’ın temelini hadis ve sünnet oluşturmaktadır. Kur’an üzerindeki tartışmalar metnin yorumlanmasından kaynaklanmaktadır. Biz Müslümanların Kur’an açısından en sağlam dayanağı hadislerdir. İlk asırda hadisler daha ziyade şifai, sözlü anlatımla kuşaklar boyunca bir kısım sahabelerin yazmış olmasıyla birlikte ama büyük çoğunluğu şifahi gelenekle bizlere geldiği için bu ister istemez bir tartışma alanı yaratmaktadır. Diğer taraftan elimizde var olan hadis metinlerini nasıl anlayacağımız da başka bir taştırma alanı yaratmaktadır. Kısaca sizlere bahsetmek istediğim, Hadis alanı, İslam Bilimleri içerisindeki en tartışmalı alandır ve de geçmişten günümüze kadar bu problem devam etmektedir." dedi ve Müslüman bireylere düşen görevleri açıkladı.

Konferans, Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’a plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, gün içinde Müftü Abdullah Pamuklu'yu ziyaret etti. Cuma namazı öncesi Ali Paşa Camii'nde vaaz gerçekleştirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret