Ramazan Ayı öncesi Kayseri’den Kardeşlik Yüklü 13 Tır Daha...

Ramazan Ayı öncesi Kayseri'den Kardeşlik Yüklü 13 Tır Daha Yola çıktı"

ramazan ayı öncesi kayseri'den kardeşlik yüklü 13 tır daha yola çıktı"

25 Mart 2021 - 17:10

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla düzenlenen Yolun İyilik Olsun” yardım kampanyası kapsamında “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 13 tırlık yardım malzemesi, 19 Mart 2021 Cuma günü düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

 

Yardım TIR’larını uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "Öncelikle Cuma günümüz hepimize hayırlı ve mübarek olsun. Mutat olduğu üzere her ay Kayseri’mizden bölgeye yardımlar gönderiyoruz. Bugün de buradan 12 tır patates ve 1 tır da un olmak üzere 13 tır yardım malzememizi (yaklaşık tutarı 300 bin TL’dir) sizlerle birlikte buradan uğurlayacağız inşallah. Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak yapmış olduğumuz bu çalışmaları Rabbimizin rızasını gözetmek ve güvenlik güçlerimizin sınır ötesindeki terörden arındırdığı bölgelerde muhtaç durumda olan kardeşlerimize yardım etmek için yapıyoruz.

 

Şunu da hatırlatmak istiyorum. Bizler il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfımızın şubeleri olarak Kayserimizde her gün yardımlar yapıyoruz. Mahallelerde, arkadaşlarımız bu çalışmaları yapıyorlar. Ancak bunları basınla paylaşmıyoruz. Bunun da en önemli sebeplerinin başında halkımızı rencide etmemek içindir. Dolayısıyla şehrimizin fakirlerine yaptığımız yardımların gizli kalmasını istemekteyiz. Ancak önümüzde Ramazan ayı var. Ramazan ayında topluca yardımlarımız olacak. O yardımlarımız da siz basın mensuplarımız aracılığıyla halkımıza inşallah duyurulacaktır.

 

Ben bu vesileyle bu yardım tırlarımızın oluşmasında Kayseri’de her gün yaptığımız yardımlara aynı şekilde katkı sağlayan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bizleri kendi yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşması için vesile kılıyorlar. Bizler de hayırlı vesile olmak için gayret gösteriyoruz. Ayrıca bu hayırseverlerimizin yardımlarını organize etmek ve bunun için çalışmakla görevli olan mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Son olarak siz basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü sizler Kayserimizin her evine bizim bu çalışmalarımızı ulaştırıyorsunuz. Böylece bu çalışmaların artarak devam etmesine katkı sağlamış oluyorsunuz. Hepinize tekrar teşekkür ediyor ve hayırlı çalışmalar diliyorum." diye sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra Bünyan İlçe Müftüsü Mahmut Taşyapan tarafından yapılan duanın ardından yardım tırları Suriye’ye doğru uğurlandı.

 

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Yaşar Bolat, Dr. Dursun Sarı ve Sedanur Sezen, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Bünyan İlçe Müftüsü Mahmut Taşyapan, Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Üyeleri, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret