Rize’de 4. Il Geneli Hafızlık Icazet Merasimine Davet

Rize'de 4. Il Geneli Hafızlık Icazet Merasimine Davet

4. il geneli hafızlık icazet merasimine davet

26 Haziran 2019 - 18:56

Rize Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen “İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi”nin dördüncüsü bu yıl 355 hafızın katılımıyla gerçekleştirilecektir.

İl genelinde hafızlık eğitimi veren 59 Kur’an kursunda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hafızlığını tamamlayan 132 kız, 223 erkek olmak üzere toplam 355 öğrencinin katılımıyla toplu olarak icazet merasimi düzenlenecektir.

Hafızlığın inanç kültürümüzdeki yeri ve önemini zihinlere yerleştirmek, Kur’an-ı Kerim’i okuma, anlama ve yaşama sorumluluğumuz konusunda farkındalık oluşturmak, Rizeliler olarak yetiştirdiğimiz hafızları yakından görüp onların sevincine ortak olmak, hafızlık müessesesine teşvik ve bu müesseseyi daha fazla öne çıkarmak maksadıyla düzenleyeceğimiz icazet merasimi, ilimiz genelinde hafızlık eğitimi veren tüm kurslarımızın katılımıyla geniş kapsamlı olarak bu yıl dördüncü defa tertip edilecektir.

13 Temmuz 2019 Cumartesi günü 11.00-15.00 saatleri arasında Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda yapılması planlanan icazet merasimini Reis’ul Kurra Vekili Mustafa Demirkan yönetecektir.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’nin katkısı, Rize Belediyesi, Çaykur, Çekmeköy Belediyesi, ve hayırsever Rize halkının destekleriyle gerçekleştirilecek merasimde tüm öğrencilere hediye verilecektir.

“Kur'an'ı ezberleyip okuyan kişi, Allah katındaki seçkin meleklerle birlikte olacaktır” hadis-i şerifinin muhatabı olan yavrularımızın sevinçlerine ortak olmaya Kur’an sevdalısı tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz.

Kadın-erkek tüm halkımızın davetli olduğu program sonunda misafirlere ikramda bulunulacaktır.

Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı