Rize’de Aralık Ayı Personel Toplantısı Yapıldı

Rize'de Aralık Ayı Personel Toplantısı Yapıldı

aralık ayı personel toplantısı yapıldı

10 Aralık 2019 - 18:56

2019 yılının son personel toplantısı 10 Aralık 2019 Salı günü Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonunda yapıldı.

İki oturumda gerçekleştirilen toplantının birinci oturumu cami görevlilerimizin, ikinci oturumu ise Kur’an Kursu öğreticilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda görev ve sorumluluk bilinci üzerine hatırlatmalarda bulunuldu.

Toplantıda; Cami hizmetlerinde verimliliğin artırılması kapsamında düzenlenen cami içi etkinlikler, 2020 yılı hac organizasyonunda görevli olarak gitmek isteyen personel için talimat, Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın "Biz Bir Aileyiz Cuma Gecesi Ailece Camideyiz" projesi, 2020 yılı 1. dönem hafızlık tespit sınavı, Temel Aile Bilinci eğitim projesi, Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi yarışması, Diyanet TV'de yayınlanan programların tanıtımının yapılması, intiharı önleme il eylem kurulu kararları, Kudüs turu çalışması, yardım toplama faaliyetleri ve Cami bilgi formlarının doldurulması gibi konular görüşüldü.

Toplantı sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kumaş, engelli bireylerin dini yaşantısı hakkında açıklamalarda bulundu. Hiçbir engelin ibadete engel olmadığını belirten Kumaş, engellilerin fıkhî meselelerine değinerek, onların rahatça ibadet edebilmeleri noktasında din görevlileri olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz, dedi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı