Rize’de Gençler Ara Tatili Kampta Geçirerek Değerlendiriyor

Rize'de Gençler Ara Tatili Kampta Geçirerek Değerlendiriyor

gençler ara tatili kampta geçirerek değerlendiriyor

28 Ocak 2020 - 18:56

Başkanlığımızın önemli bir hizmet alanını oluşturan ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak ve gençlik koordinatörlüğü sistemini ülke genelinde aktif hale getirmek maksadıyla düzenlenen "Gençliğe Değer" projesi Müftülüğümüz tarafından aktif olarak yürütülmektedir.

Proje kapsamında öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, onların bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak ve gençlik çalışmalarının devamlılığını sağlamak amacıyla, 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Müftülüğümüz tarafından Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu’nda erkek öğrencilere yönelik "Gençliğe Değer Ara Dönem Kamp Programı" düzenlendi.

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu ile birlikte kampı ziyaret ederek; kampların pek çok öğrenme hedefinin gerçekleşmesi ve nitelikli bir manevi danışmanlık ortamı oluşturulması açısından önemli bir yere sahip olduğun, Rize Müftülüğü olarak gerçekleştirilen kampta fiziksel egzersizler yapıldığını, öğrencilere oyun ile macera deneyimlerine katılma imkânı verildiğini, insanlarla iyi ilişkiler kurabilme ve kendini geliştirme becerisi kazandırıldığını söyledi. Çakmakçı, 27 Ocak tarihinde başlayan kamp programının 5 gün 4 gece olmak üzere 31 Ocak tarihinde sona ereceğini bildirdi. Cemaatle namaz kılmanın, manevi sohbete katılmanın sosyal faaliyetlere engel olmadığını dile getiren Çakmakçı, aksine bir plan çerçevesinde hem ibadetlere hem de sosyal faaliyetlere vakit ayrıldığında kişinin hayatının daha da bereketlendiğini görmekteyiz, dedi. Çakmakçı 3 Gençlik Koordinatörümüzün görev yaptığı kamp programlarımızın tatillerde zaman zaman tekrarlanacağını ifade ederek bu güzelliklerden istifade edilmesi hususunda gençlere çağrıda bulundu.

Öte yandan Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Liderleri kampa ziyaret gerçekleştirerek futbol, matrak, dart, halat çekme vb oyunlarla öğrencilere eşlik ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...