Rize’de Genel Müdür Bilgin, Depremzedelerle Iftarda Bir Araya...

Rize'de Genel Müdür Bilgin, Depremzedelerle Iftarda Bir Araya Geldi

genel müdür bilgin, depremzedelerle iftarda bir araya geldi

03 Nisan 2023 - 18:55

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde misafir edilen depremzede ailelerle iftarda bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile Ramazan ayının dayanışma içerisinde geçirilmesine katkı sağlamak amacıyla ülke genelinde "Ramazan ve Zekât İyilik Buluşmaları" gerçekleştiriliyor.

Program kapsamında Rize'de bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde misafir edilen depremzede ailelerle iftarda bir araya geldi.

Cuma ve teravih namazlarında vatandaşlarla da buluşan Bilgin, cami sohbetlerinde dayanışmanın öneminden söz etti.

Bilgin, Çay Tv'de katıldığı "Ramazan ve Dayanışma" konulu canlı yayın programında İl Müftüsü Naci Çakmakçı'nın sorularını cevaplandırdı.

Bilgin, burada yaptığı açıklamada; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde 'Türkiye İçin İyilik Vakti', 'Kardeşine Zekat Ol', 'Beklenen Sensin', 'Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin' gibi temalarla depremzedeler başta olmak üzere, mağdur ve muhtaçların yardımına koşulduğunu belirtti.

Genel Müdür Bilgin, "Millet olarak 11 ilimizde fay hatlarının kırılmasıyla meskenlerimizde ve iş yerlerimizde yıkımlara neden olan depremlerle sarsıldık. 13 milyon kardeşimizi doğrudan, geri kalanımızı da dolaylı olarak etkileyen, binlerce kardeşimizi şehit verdiğimiz, birçok kardeşimizin de yaralanmasına neden olan depremleri yaşadık. Tarihin büyük zorluklarından birini yaşayan milletimiz, yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla tarihin büyük fedakarlıklarından birini yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Aziz milletimiz her zaman olduğu gibi genlerinde var olan kardeşlik ruhunu hareketlendirerek, yardım seferberliğini zirveye taşıdı." dedi.

"Millet olarak deprem bölgelerine seferber olduk"

Depremin ardından ülke genelinde bir yardım seferberliği yaşandığını söyleyen Bilgin, "Şehirlerimize gelen kardeşlerimize evlerimizi, kucaklarımızı açtık, geçici konteyner evlerle kardeşlerimizin ailelerine sıcak yuvalar kurduk, kurmaya da devam ediyoruz. Tüm bunlar, milletimizin kodlarında var olan dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik ruhuyla olmaktadır. Ramazan gibi bereketli bir zaman diliminde, iftar sofralarını vesile ederek kardeşlik ruhuyla bir araya gelmemiz, dayanışma ve yardımlaşma seferberliğine bu birlikteliğimizle katılmamız bu sürecin bir devamıdır. Bizim medeniyetimizde insan insanın yurdudur, sığınağıdır. Yaratanımıza, insanlara ve diğer varlıklara olan görev ve sorumluluklarımız bize bu esası öğretir. Allah’a kulluğumuzun en bariz nişanelerinden olan ibadetlerin hikmetlerinden biri de paylaşma ve kardeşliği, yardımlaşma ve dayanışmayı egemen kılmamız, güçlü olan toplumsal yapımızı daha da geliştirmemizdir." diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetlerinden ve zekat ibadetinin öneminden söz eden Bilgin, deprem bölgelerinde 60 bin gönüllü personelle destek çalışmalarının yürütüldüğünü belirterek "Müftülüklerimizin rehberliğinde hayırda yarışmayı teşvik ediyor ve maddi-manevi dayanışmayı sürekli hale getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...