Rize’de ‘ilmek Ilmek Iyilik’ Hareketi öğrencilerin...

Rize'de ‘ilmek Ilmek Iyilik’ Hareketi öğrencilerin Yüreklerini ısıttı

‘ilmek ilmek iyilik’ hareketi öğrencilerin yüreklerini ısıttı

19 Ocak 2023 - 18:55

Rize İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi “İlmek İlmek İyilik” projesi kapsamında, örülen atkı ve bereleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)’nın ülke genelinde başlattığı “İlmek İlmek İyilik” projesine destek amacıyla TDV Rize Şubesi Kadın Kolları’nın ilde yürüttüğü çalışmalar kapsamında, kış mevsiminde ihtiyaç duyulan atkı ve bereler örülerek dağıtımı gerçekleştirildi.

İl Müftüsü, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Naci Çakmakçı proje hakkında yaptığı açıklamada, “Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Rize’de gerçekleştirdiğimiz ‘İlmek İlmek İyilik’ projesi ile ihtiyaç sahibi bireylerin kış mevsiminde ihtiyaç duydukları atkı, bere, eldiven ve çorap gibi kıyafetlere ulaşmalarını sağladık. Bu kapsamda Vakfımızın kadın kolları tarafından temin edilen iplikler Kur’an kurslarında görev yapan personel, kursiyer ve gönüllülerimiz tarafından anne ve kardeş şefkatiyle örülerek el emeği göz nuru ürünlere dönüştürüldü. Gönüllülerimizin desteklediği bu anlamlı kampanyada yetişkin Kur’an kurslarımızdaki hanım öğrencilerimiz ders arası teneffüslerde ilmek ilmek iyilik örerek çalışmaya ivme kazandırdılar. Örülen el emeği atkı ve bereleri ihtiyaç sahibi bireylere ve Kur’an kursu öğrencilerimize hediye ederken, uzaktaki öğrenci kardeşlerimizi de unutmadık. Ağrı’nın Tutak ilçesinde kardeş kurs olarak belirlediğimiz Hacı Ali Seyhan Yatılı Erkek Kur’an Kursu ve Celalettin Birdal Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu ile Artvin’in Borçka ilçesindeki Camili Köyü Yatılı Bölge Okulu öğrencilerine de hediye ettiğimiz atkı ve berelerle uzakları yakın ettik. Sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesi amacıyla proje kapsamında öğrenci kardeşlerimizin yüreklerini ısıtarak yüzlerinde tebessüm olduk. Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Kadın Kolları olarak şu ana kadar onlarca ihtiyaç sahibine atkı, bere, eldiven ve çorap desteği sağladık. Hayırseverlerin bağışlarını, gönüllülerimizin desteği ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya ve iyilik yolundaki çalışmalarımızı her daim sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kardeş kurslara gönderilen hediyelerin içine konan yazıda, “Kıymetli hafızım/Bir genç düşün/o Kur'an'ı sever/Kur'an onu sever, Melekler edeple onu dinler/Dilinde Allah kelamını bıkmadan ezberler/Güneş o gencin ışığına hayran/Yıldızlar o gencin nurunu taklit eder/Bir genç düşün/Gecesi Kur'an gündüzü Kur'an/İnsanlar ona hayran/Ailesinin hayır duası/Kapanmayacak amel kapısı/İşte o genç SENSİN hafızım! Türkiye Diyanet Vakfı Rize Kadın Kollan olarak sana ilim yolunda kolaylıklar dileriz.” denildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...