Rize’de Imam Hatip Lisesi öğrencileri Diyanet Yayınları Ile...

Rize'de Imam Hatip Lisesi öğrencileri Diyanet Yayınları Ile Kendilerini Geliştiriyor

imam hatip lisesi öğrencileri diyanet yayınları ile kendilerini geliştiriyor

27 Mayıs 2022 - 18:55

Rize'de İmam Hatip Lisesi öğrencileri Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarını okuyarak kendilerini geliştiriyor.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğunu yorumlayabilmek, okumayı sevdirmek ve gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla Rize Şehit Onur Kılıç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik "Kitap Okuma" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik sonunda "Aile İlmihali" ve "Siyer-i Nebi" konulu bilgi yarışmaları yapıldı.

Öğrencilerin Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Peygamberimizin Hayatı" ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından "Aile İlmihali" isimli kitaplardan sorumlu tutulduğu yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi.

Rize Şehit Onur Kılıç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Adil Elzerey ve Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı dereceye giren öğrencileri tebrik ederek hediye takdiminde bulundu.

Elzerey, "Sevgili gençler, sizler Türkiye'nin ve tüm insanlığın umudusunuz. Çok güzel bir iş yapmışsınız. Başkanlığımızın yayınlarından 'Aile İlmihali ve Sevgili Peygamberimizin Hayatı' eserlerini okuyup anlamaya çalışmışsınız. Sizleri tebrik ediyorum, bu güzel yarışmayı kim düşündüyse Allah onlardan razı olsun. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyor, okul idaresine teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençliğimiz, değerlerimiz ve geleceğimiz için çalışan herkesin yanındayız. Gençlerimizin azim ve gayreti geleceğe dair ümitlerimizi yeşertiyor." diye konuştu.

Okul Müdürü Hasan Aksu ise "Öğrencilerimizin Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev alabilmeleri için bu kurumu iyi tanımaları gerektiğini düşünüyorum. Bu amaçla düzenlediğimiz kitap okuma etkinliği kapsamında doğru ve güvenilir kaynakları seçerek böyle bir yarışma tertip ettik. Kitapların temini noktasında öğrencilerimize destek sağlayan, hiçbir ücret talep etmeden kitapları karşılayan İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum." dedi.

"Aile İlmihali" yarışmasında Ravzanur Köroğlu birinci olurken Derya Nur Canbazoğlu ikinci, Damla Özçiçek ise üçüncü oldu.

"Siyer-i Nebi" yarışmasında ise Ceylin Kalender birinci, Havva Yıldız ikinci, Seyda Delibalta üçüncü oldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...