Rize’de Kur’an Kurslarımızda Eğitim, Uzaktan Eğitim...

Rize'de Kur'an Kurslarımızda Eğitim, Uzaktan Eğitim Yöntemiyle Devam Ediyor

kur'an kurslarımızda eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle devam ediyor

17 Aralık 2020 - 18:55

Ülkemizde ve tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından başlayan uzaktan eğitim Rize’de tüm hızıyla devam ediyor.

İl Müftümüz Naci Çakmakçı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Malumunuz olduğu üzere bütün dünyayı etkisi altına alan küresel bir salgınla millet olarak mücadele içerisindeyiz. Bu çerçevede insan sağlığını korumak ve salgının etkilerini azaltmak için Kur'an kurslarımızdaki eğitimlere uzaktan devam etmek zorunda kaldık. Rize’de yatılı-gündüzlü hafızlık, ihtiyaç odaklı ve 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle devam etmektedir. Ebeveynler olarak en önemli sorumluluklarımızdan biri de; çocuklarımızı hak ve hakikati bilen iyi bir insan ve güzel bir Müslüman olarak yetiştirmektir. Malum süreç nedeniyle bu sorumluluğumuzun bir kat daha artmış olduğunu müşahede etmekteyiz. Bu vesile ile evde kaldığımız bu günleri fırsata çevirerek evlatlarımızın Rabb'ini tanıyan, Peygamberini seven, Kur'an'ı öğrenen ve dinini bilen bireyler olmaları hususunda gayret göstermeliyiz.” dedi.

Müftü Çakmakçı, “Yaşamış olduğumuz bu zorlu süreçte Kur’an kursu öğreticilerimizin özverili çalışmaları neticesinde 2020 yılında açılan hafızlık tespit sınavlarında başarılı olan 290 hafızımızın belge sahibi olmaları bizleri oldukça sevindirdi. Hafızlarımızı tebrik eder, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkanlığımızın uzaktan eğitim çalışmalarına verdiği öneme de değinen Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an okumayı bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla uzaktan eğitim yöntemiyle “Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı” gerçekleştireceğini bildirerek, bu fırsattan istifade etmek isteyen vatandaşlarımızın “Uzaktan Kur’an-ı Kerim Öğreniyorum” portalına https://dibbys.diyanet.gov.tr/ehys/OgrenciKursBasvuru.aspx linkinden kayıt yaptırarak başvuruda bulunabileceklerini söyledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı