Rize’de Milletimiz Gönül Rahatlığı Ile Kurban Vekâletlerini...

Rize'de Milletimiz Gönül Rahatlığı Ile Kurban Vekâletlerini Türkiye Diyanet Vakfı’na Emanet Edebilir…

milletimiz gönül rahatlığı ile kurban vekâletlerini türkiye diyanet vakfı’na emanet edebilir…

01 Temmuz 2021 - 18:55

Rize’de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen "Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Rize Müftü Yusuf  Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile 1993 yılından bu yana vekâlet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini ifade ederek sözlerine başladı.

Hafız Osman Şahin, ülkemizde ve tüm dünyada mazlumların yolumuzu gözlediğini belirterek vekâletle kurban kesim programının amacı, proje ekibinin oluşturulması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurbanların satın alınması, bağışların kabulü, kesim ve dağıtım yapılacak ülkelerin belirlenmesi gibi konulara değindi ve bağış sayıları hakkında istatistiki bilgiler verdi.

Milletimizin emaneti olan kurban vekâletleri saha uzmanları ve görevliler nezaretinde dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Şahin, kurban organizasyonunun her aşaması dikkat ve hassasiyetle yapıldığı için gönül rahatlığı ile kurban vekâletlerinin Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet edilebileceğini ifade etti.

Şahin, vekâletle kurban bağış bedelinin 2021 yılında yurt içinde 1.125 TL, yurt dışında ise 925 TL olduğunu söyleyerek kampanyanın 19 Temmuz’da sona ereceğini, bağış yapmak isteyenlerin Müftülüklere, Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerine ilgili banka ve PTT şubelerine müracaat edebileceklerini ayrıca http://bagis.tdv.org  adresinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade etti.

Hafız Osman Şahin, Türkiye Diyanet Vakfı’nın diğer faaliyetlerinden de söz ederek Rize il ve İlçe Şubelerinin bu faaliyetlerdeki katkısına değindi ve il genelinde emeği geçenlere teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Bitlis'de Il Müftülüğümüzde Salavatlar Eşliğinde Bayramlaşma Merasimi Düzenlendi
Bitlis'de Il Müftülüğümüzde Salavatlar Eşliğinde Bayramlaşma...