Rize’de Miraç Kandili Dualarla Idrak Edildi

Rize'de Miraç Kandili Dualarla Idrak Edildi

miraç kandili dualarla idrak edildi

03 Nisan 2019 - 18:56

Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Yüce Allah’ın huzuruna vardığı gece olan Mirac Kandili dualarla idrak edildi.

Bu geceyi fırsat bilerek camilere akın eden genç, yaşlı, kadın erkek herkes ellerini, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah´ın rahmetine mazhar olabilmek için açtı.

Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatan Miraç Kandili, tüm yurtta olduğu gibi ilimiz camilerinde de coşkuyla idrak edilirken Müftülüğümüzce Çaykur Ziraat Camii’nde özel program tertip edildi.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Kıraat Bölümü Kursiyerleri ile Din Görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve İlâhiler okundu.

Gecenin önemi hakkındaki sohbetinde İl Müftümüz İsmail Yalçın, Miracın Mekke’de, risaletin zor zamanlarında, Peygamber Efendimizin bir gece, Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü bir yolculuğun adı olduğunu ifade ederek Allah Resûlü’nün (s.a.s), Miraç’tan ümmetine getirdiği üç büyük hediyeden söz etti. Müftü Yalçın bu hediyelerin; beş vakit namaz, Bakara suresinin son iki ayetinin verdiği mesajlar ve müminlerden şirke düşmeyen herkesin cennete gireceği müjdesi olduğunu bildirdi.

Toplumda yaşanan tefrikanın olumsuz yönlerine de değinen Müftü Yalçın, Ümmetin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu, bu birlik ve beraberliğin tesis edilmesi durumunda toplumda huzurun hâkim olacağına dikkat çekti. Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşması temennisi ve Alem-i İslam’ın Miraç Gecesinin hayırlara vesile olması niyazıyla sözlerini tamamlayan Müftü Yalçın, okunan hatimlerin duasını yaptı.

İl Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı’nın kıldırdığı yatsı namazıyla program son buldu.

Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...