Rize’de Müftülüğümüzden Kadınlar Gününe özel Program

Rize'de Müftülüğümüzden Kadınlar Gününe özel Program

müftülüğümüzden kadınlar gününe özel program

16 Mart 2020 - 18:56

Rize İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde ‘Kadınlar Günü’ programı tertip etti.

Uzman Kur'an Kursu Öğreticisi Vildan Kalkavan'ın Kur’an tilaveti ile başlayan program İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir'in sunduğu ‘tüketim ve medya kıskacında kadın’ konulu konferansıyla devam etti.

Konferansında medyanın, reklamların ve Tv programlarının kadın tüketiciler üzerindeki etkisine değinen Kişmir, “Reklamlar bize ihtiyacımızı değil istek ve arzularımızı pazarlar. Medya kadının bedenini, ahlakını ve hayal dünyasını yeniden dizayn ediyor. Onun tasarladığı kadın tipi hiç yaşlanmayan, ideal beden algısına sahip devamlı tüketim faaliyetinde bir kadın. Bu kadın kendini izlediği dizilerin kahramanı yerine koyuyor ve hayatı bu kurgu dünya üzerinden yaşamaya çalışıyor” dedi.

Sözlerinde İslam'ın tüketim konusundaki ahlaki ilkelerine de değinen İl Müftü Yardımcısı Kişmir, "Kullandığımız, satın aldığımız her şey Allah'ın bize nimetidir. Bu nimetleri israfa düşürerek çarçur edemeyiz" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Program, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerden müteşekkil ‘Katre-i Aheng’ musiki topluluğunun sunduğu ilahi dinletisi ile devam etti.

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı'nın eşinin Koro Şefi Azize Yığcı' ya plaket takdimi ile program son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...