Rize’de şehitlerimiz Için Hatim Okundu

Rize’de şehitlerimiz Için Hatim Okundu

rize’de şehitlerimiz için hatim okundu

05 Mart 2021 - 18:55

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 askerimiz için hatimler okundu.

Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu;  Korgeneral Osman Erbaş, Astsubay Nazmi Yılmaz, Albay Şentürk Aydınyer, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Astsubay Mehmet Demir, Astsubay Ömer Ululu, Yüzbaşı Tayfun Kureş, Yüzbaşı Gökhan Uysal, Astsubay Şükrü Karadirek, Uzman Çavuş Tolga Demirci ile Uzman Çavuş Hakan Gül şehit oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı paylaştı.

Yaralı askerlere acil şifalar dileyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, mesajında: “Bingöl'den Bitlis Tatvan'a giden askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı; “Din-ü devlet, mülk-ü millet uğrunda canlarını hiçe sayarak çalışan, istiklal ve istikbalimiz uğrunda ruhunu armağan eden şehitlerimizin hüznünü ülke olarak yaşıyor, millet olarak bu acıyı paylaşıyoruz. Bu elim kazada şehit olan Mehmetçiklerimizin ruhu için tüm ülkemizde olduğu gibi Rize’de de hatimler okundu, dualar yapıldı. Din görevlilerimizle, Kur’an kursu öğrencilerimiz ve cami cemaatimizle birlikte hatimler okuduk. Okuduğumuz hatimlerin kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.