Rize’de Yaz Kur’an Kursları 90 Bin Camide Başlıyor

Rize'de Yaz Kur'an Kursları 90 Bin Camide Başlıyor

yaz kur'an kursları 90 bin camide başlıyor

04 Temmuz 2021 - 18:55

Her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, ülke 90 bin cami ile uygun mekânlarda başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kursları yarın (5 Temmuz 2021) başlıyor.

Kur'an-ı Kerim ile islam inanç esaları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği Yaz Kur'an Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları ekseninde yarın tüm yurtta başlayacak.

Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgileri ilk almaya başladığı Yaz Kur'an Kurslarına her yıl milyonlarca çocuk ve genç kayıt oluyor.

Bu yıl da çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına göndermek isteyen anne babalar için başvurular, cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden 11 Temmuz'a kadar devam ediyor.

- Kurslara kimler kayıt olabiliyor?

Yaz Kur'an Kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler kayıt olabilecek.

Bu kapsamda, 4-9 yaş grubundaki öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna bizzat giderek veya web sitesi üzerinden başvurabilecek. Bu gruptaki öğrencilere sadece yüz yüze Kur'an ve dini bilgiler eğitimi verilecek.

10-15 yaş arasındaki öğrenci velilerinin, yine bizzat ya da web sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek ancak eğitimler tercihe göre yüz yüze veya çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları ise web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek ve eğitimler sadece çevrim içi olarak yapılacak.

Kur'an kurslarına, 7 yaş ve üzeri engelliler için de başvuru yapılabilecek.

- Koronavirüs tedbirleri nasıl uygulanacak?

Kurslardaki öğrencilerin her gün ateşi ölçülecek, hastalık belirtisi olanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.

Kovid-19 tedbirleriyle yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi başlayacak Kur'an kursları 20 Ağustos Cuma günü sona erecek.

- Ders materyalleri neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Yaz Kur'an Kursuna gelen öğrencilere Kur'an Elif Ba'sı ve dini bilgileri içeren Yaz Kur'an Kursu Kitaplarını ücretsiz olarak veriyor. Öğrenci sayısına göre basımı gerçekleştirilen kitapları alabilmek için kayıt olmak gerekiyor. Diğer yandan başkanlık kitapları, dijital ortamda da yayınlayarak uzaktan eğitim programlarına katılacak vatandaşlara kolaylık sağlıyor.

Yaz Kur'an Kursuna Kayıt Olmak İçin Tıklayınız>>> Yaz Kur'an Kursu Ders Kitapları PDF Elif Ba (4-6 Yaş) İndir Elif Ba (Etkinlik) İndir Elif Ba İndir Elif Ba (İşitme Engelli - 1) İndir Elif Ba (İşitme Engelli - 2) İndir Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum İndir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...