Sakarya’da Gençlere Yönelik Itikâf Programları Devam Ediyor.

Sakarya'da Gençlere Yönelik Itikâf Programları Devam Ediyor.

sakarya'da gençlere yönelik itikâf programları devam ediyor.

29 Mayıs 2019 - 19:03

Sakarya İl Müftülüğünün “Cami Seni Bekliyor” projesi kapsamında uygulanan itikâf programları, geçtiğimiz hafta sonu 25-26 Mayıs tarihlerinde, ilçelerdeki pek çok camide gerçekleştirildi. Programlara ilçe müftüleri de katılarak, gençlerle sohbet-muhabbet ettiler. Son iki hafta sonunda uygulanan itikâflara toplamda 400 civarında lise genci iştirak etti. Ramazan ayının son hafta sonunda yapılacak olan itikâflara da 300 gencin katılması bekleniyor.

Geçen sene başlayan bu sene de devam ettirilen “Cami Seni Bekliyor (Cami Kampları)” projesi, İl Müftü Yardımcısı Sayın Faruk Güneş'in sorumluluğunda ve İl Vaizi Sayın Nagihan Koç'un koordinatörlüğünde yürütülüyor. Camiyi ve ibadeti gençlere sevdirmeyi amaçlayan projenin itikâf bölümü lise gençliğine yönelik olup, milli eğitimle protokol çerçevesinde liselerden katılımı talep eden erkek öğrencilere yönelik uygulanıyor. İtikâfları, Sakarya il ve ilçe gençlik koordinatörleri ve yardımcılarının desteğiyle cami din görevlilerinden oluşan ekipler uyguluyor.

Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi