Sakarya’de Idlib’e Altı Adet "iyilik Konutu"...

Sakarya'de Idlib'e Altı Adet "iyilik Konutu" Bağışı Yapıldı.

idlib'e altı adet "iyilik konutu" bağışı yapıldı.

12 Şubat 2021 - 19:00

SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE TÜRKİYE DİYANET VAKFI İŞBİRLİĞİ İLE SURİYE’NİN İDLİB ŞEHRİNE ALTI ADET İYİLİK KONUTU GÖNDERİLDİ.

 

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentinde savaş mağduru aileler için "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" temasıyla inşa edilen İyilik Konutları'na, Sakarya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü “Genç Sakarya” Ekibi ve hocaları destek sağladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi ve İl Gençlik Koordinatörlüğü iş birliğinde yürütülen çalışma kapsamında hayırseverler, gençler ve din görevlilerinin bağışlarıyla toplanan 6 iyilik konutu bedeli, İl Müftü yardımcısı Dr. Ravza Cihan, İl Gençlik Koordinatörü Uzman Vaiz Hatice Meraklı, Koordinatör yardımcıları Vaiz Sevim Demir Akgün, Vaiz Semra Emanet ve Vaiz Ayşe Gökçen Sarı tarafından Sakarya İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi Başkanı Hasan Başiş’e teslim edildi.

İl Müftüsü Başiş;

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık’da yapmış olduğu açıklamada savaş mağduru ailelere yönelik bu zamana kadar bin 753 konutun yapımını tamamladıklarını ve İdlib’de bin 600 konutun daha yapımına başladıklarını, en kısa sürede tamamlayarak ailelere teslim etmeyi hedeflediklerini, Yeni konutların 1+1 olarak yapılacağını ve içerisinde banyo, mutfak ve tuvaletin yer alacağını, "Önceki konutlarımıza ek olarak avlu diyebileceğimiz bahçe şeklinde ekstra bir yaşam alanı oluşturacağız ve konutların büyüklüğünü 30 metrekareden 38 metrekareye çıkaracağız, Milletimizin destekleriyle savaş mağduru ailelerimizi daha rahat bir yaşam alanına kavuşturmak için gayret ediyoruz." diye söylemişti.

Türkiye Diyanet Vakfının savaşın başladığı günden itibaren eğitimden hayrî hizmetlere kadar yaşama dokunan her alanda savaş mağduru ailelere yardım ulaştırmaya çalıştığını ifade eden İl Müftüsü Hasan Başiş, şöyle devam etti:

Müftülüğümüz her alanda olduğu gibi iyilik alanında da çalışmalarına devam ederek, kardeşlerinin elini bırakmayacaktır. Bu konuda bize destek sağlayan Cami cemaatimize ve Din görevlilerimize ve özellikle gençlerimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın katlanarak devam edeceği hususunda sizlere güveniyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...