Sakarya’de Kırgızistan Batken Devlet üniversitesinden Ziyaret

Sakarya'de Kırgızistan Batken Devlet üniversitesinden Ziyaret

kırgızistan batken devlet üniversitesinden ziyaret

26 Mart 2021 - 19:00

Kırgızistan Batken Devlet Üniversitesinden Sakarya İl Müftülüğüne Ziyaret

Türkiye’de Din Eğitiminin nasıl yapıldığını incelemek üzere ülkemize gelen Kırgızistan Batken Devlet Üniversitesinin Rektör ve Rektör yardımcıları Sakarya İl Müftülüğüne ziyarette bulunarak İl Müftüsü Hasan Başiş’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Din Eğitimin modelleri, kitlelere nasıl anlatılacağı, yaygın olarak uygulamaya konulacağı alanlar, kurum ve birimler hakkında karşılıklı istişare ve görüşmeler yapıldı.

İl Müftüsü Başiş’e yapılan ziyarete Batken Devlet Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Giyazov Aidarbek Toktorovich, Dış İlişkiler ve Hukuki Destekten sorumlu Rektör Yardımcısı Artykbaev Gulamidin Urustomovich, Yatırım ve Dijitalleşmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Murzaeva Ainagul Kadırovna, Ekonomi ve Finanstan Sorumlu Rektör Yardımcısı Usonov Musa Murzaparovich, "Abiyir" İnsani Yardımlaşma Derneği Başkanı, Arrohman Camii İmamı, Kırgız dili edebiyatı öğretmeni Abdikulov Mahamat Ismailovich, katıldılar.

Ziyaretten oldukça memnun kalan Müftü Başiş, Batken Devlet Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Giyazov Aidarbek Toktorovich’e Kur’an-ı Kerim ve Bayrak hediye etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret