Sakarya’de Z Kuşağının Eğitimi Için Toplandılar.

Sakarya'de Z Kuşağının Eğitimi Için Toplandılar.

z kuşağının eğitimi için toplandılar.

01 Nisan 2021 - 19:00

Z kuşağının eğitimi için toplandılar

Sakarya İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından geliştirilen ‘Geçmişe İz Geleceği Biz’ projesi kapsamında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde Fikir Sofrası buluşması yapıldı.

Buluşmada, Z kuşağında yönelik oluşturulan projenin detayları, yol haritası ve buna üniversitelerin sağlayabileceği katkılar ele alındı ve SUBÜ’nün sunabileceği katkılar konuşuldu.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, ‘Geçmişe İz Geleceğe Biz’ projesinde ortak kaygımız milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nitelikli gençler yetiştirmek olacaktır bu sebeple Projeye desteğimiz tamdır, diye konuştu.

İl Müftüsü Hasan Başiş, Dünya üzerinde geniş coğrafyalara uzanmış her anlamda köklü bir geçmişe sahibiz. Geçmişteki bu izleri geleceğe taşıyabilmek ve bunu yaparken toplumsal dengeyi de korumak gerekiyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli olduğu kadar manevi değerlere de sahip olması ahlâki bakımdan olgunluğu, anlayışı, tevazuyu ve çalışkanlığı da beraberinde getirecektir. Çünkü bunlar hem bizim dinimizin emirleri hem de nakış nakış işlenmiş kültürümüzün mirasları olarak oldukça kıymetlidir. Huzur ve güven veren bir toplumsal yapının oluşturulmasının geleceğe yönelik olumlu hayaller kurmak çok önemli, uygulamak ise elzemdir dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Projeye il genelindeki 212 bin çocuğun ve gencin katılmasını hedeflediklerini, Şehrimizin tüm ilçelerinde Z kuşağından temsilcilerin oluşturabileceği takımlarla katılabilecekleri sanat festivalleri, doğa kampları, spor müsabakaları, dijital beceri geliştirme yarışmaları, kültür mirasımızı temsil eden sanatlar, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ve sergiler düzenleyeceğiz, dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Geleceğin inşasında ihtiyaç duyulan bir proje hazırladıklarına inandıklarını aktararak, bu aslında çocuklarımız ve gençlerimizin yanı sıra toplumun tüm kesimlerine dokunacak bir proje olup, bilgi teknolojilerini kullanma ve girişimcilik gibi becerilerin kazandırılmasını hedefliyoruz. Esasında bu proje ile her mahalle bir okul olacak diyebiliriz, ifadelerini kullandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...