Sakarya Din Görevlilerinden "yaşlılara Vefa" Yarışı

Sakarya Din Görevlilerinden "yaşlılara Vefa" Yarışı

sakarya din görevlilerinden "yaşlılara vefa" yarışı

26 Mart 2020 - 19:02

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilde hizmet yürüten din görevlileri, İçişleri Bakanlığı  bünyesinde Valiliklerce ve Kaymakamlıklarca oluşturulan " Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, 22.03.2020 Pazar günü Sakarya Valisi Sayın Ahmet Hamdi NAYIR'ın başkanlığında yapılan ve İl Müftü Vekili Paşa BEKTAŞ'ın da katıldığı toplantıdan sonra vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı.

Yeni Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine, Diyanet İşleri Başkanımız Muhterem  Prof. Dr. Ali ERBAŞ din görevlilerine; "Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım." talimatı vermişti. Diyanet İşleri Başkanı prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın talimatı üzerine Sakarya’da da harekete geçen din görevlileri, "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında 65 yaş üzeri vatandaşlara evlerinde hizmet vermeye başladı.

Sakarya İl Müftülüğü ve Tüm İlçe Müftülükleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığınca sokağa çıkmaları sınırlandırılan kronik hasta ve yaşlı vatandaşlara destek oluyor.

Sakarya Valiliği bünyesinde İlçe Kaymakamlıklarınca oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nun yaptığı çalışmalar kapsamında görev alan din görevlileri, yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyor, ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını alarak evlerine bırakıyor.

Bir taraftan yaşlı ve kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan din görevlileri, diğer taraftan vatandaşlara dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...