Sakarya Il Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Bürosu Tarafından...

Sakarya Il Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Bürosu Tarafından “insana Değer” Projesi Başlatıldı

sakarya il müftülüğü aile dini rehberlik bürosu tarafından “insana değer” projesi başlatıldı

10 Ocak 2020 - 19:02

Sakarya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, milli ve manevi değerlerimizi güçlendirmek amacıyla “İnsana Değer” projesini başlattı.

 

Toplumun her kesimine hitabeden projenin birinci adımı olan Sosyal Hizmet Personeli Eğitim Programı kapsamında kasım ve aralık aylarında ADRB İl Koordinatörü Kudret Çimen ve İl ADRB Vaizi Hatice Kurt tarafından çocuk evlerinde görev yapan bakım elemanlarına yönelik “Namaz Bilinci” ve “Emanet Bilinci” konulu manevi destek seminerleri verildi.

 

Projenin ikinci adımı olan Anne – Çocuk Kitap Okuma Etkinliği kapsamında Aralık Ayı Boyunca Maltepe Mehmet Akif Ersoy ve Sıracevizler 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarında, ADRB Vaizi Esra Kalpakçı’nın organizesinde “Anne Çocuk Kitap Etkinliği” yapıldı. Diyanet çocuk yayınlarından ve Diyanet çocuk dergilerinden oluşan yayınlar her güne bir kitap okunacak şekilde çocuklara emanet verilerek kitapların evlerinde anneleri tarafından onlara okunmaları sağlandı.

 

 Projenin üçüncü adımı olan İşitme – Görme Engelli Manevi Destek Programı kapsamında da 7 Ocak Salı günü, İl ADRB  Vaizi Ferda Yıldırım’ın organizesinde, İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan’ın katılımı ile Erenler Numan Kotan İşitme Engelliler Kur’an Kursu ziyaret edildi. Kursiyerlerle bir süre sohbet eden İl Müftü yardımcısı, İşitme engelliler Kur’an Kursunun açılmasında ve öğrencilerin toplanmasında büyük emeği olan kurs öğreticisi Arzu Geloğlu’nu tebrik ederek teşekkür etti. Ziyaretin sonunda kursiyerlere hediyeler takdim edildi.

Kursiyerler ziyaretten duydukları memnuniyeti işaret dili ile ifade ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...