Samsun’da Alaçam Ilçemizde 35 Hafızımız Için Icazet Programı...

Samsun'da Alaçam Ilçemizde 35 Hafızımız Için Icazet Programı Düzenlendi.

alaçam ilçemizde 35 hafızımız için icazet programı düzenlendi.

16 Haziran 2022 - 19:05

Alaçam ilçemizde 35 hafızımız için icazet programı düzenlendi.

Alaçam Müftülüğü Merkez Fatih Yatılı Erkek Kur’an Kursumuzda eğitimini tamamlayarak hafız olan öğrenciler için Şadibey Camiinde icazet merasimi düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut’un konuşmacı olarak katıldığı programa Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, İl Müftümüz Seyfullah Çakır, İl Müftü Yardımcıları Özlem Kalyoncu Şirin, Abdullah Kılıç ve İlçe Müftüsü Orhan Bal katıldı. Halkımızın yoğun ilgisiyle katılım sağladığı program Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış ve protokol konuşmalarında İl Müftümüz Seyfullah Çakır hafızlar için hafızlığın kıymetinden bahsederek kendilerine, ailelerine ve emek veren herkese teşekkürde bulundu. Ardından Konuşmacı Sedide Akbulut; hafız yetiştirmenin zorluğu, önemi ve kıymetini ortaya koyarken, “Kur’an okuyan mü’min portakal gibidir: Kokusu hoş, tadı güzeldir. Kur’an okumayan mü’min hurma gibidir: Kokusu yoktur, tadı ise güzeldir. Kur’an okuyan münâfık fesleğen gibidir: Kokusu hoş fakat tadı acıdır. Kur’an okumayan münâfık Ebû Cehil karpuzu gibidir: Kokusu yoktur ve tadı da acıdır.” Hadisi şerifiyle Kur’an-ı Kerimi okumak ve yaşamanın önemini anlattı.

Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ve Kaymakam Fikret Zaman’ın konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından hafızlara belge ve ödülleri takdim edildi. Program İl Müftümüzün duası ile son buldu.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri