Samsun’da Bafra Ilçe Müftülüğümüz Ev Sahipliğinde...

Samsun'da Bafra Ilçe Müftülüğümüz Ev Sahipliğinde Düzenlenen Hafızlık Icazet Merasiminde, Bafra’da Farklı Hafızlık Kur’an Kurslarımızda Hafızlığını Tamamlayan 202 Hafız, Bitirme Belgesini Aldı.

bafra ilçe müftülüğümüz ev sahipliğinde düzenlenen hafızlık icazet merasiminde, bafra’da farklı hafızlık kur’an kurslarımızda hafızlığını tamamlayan 202 hafız, bitirme belgesini aldı.

19 Aralık 2022 - 19:05

BAFRA'DA 202 HAFIZ...
Bafra İlçe Müftülüğümüz ev sahipliğinde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasiminde, Bafra’da farklı hafızlık Kur’an Kurslarımızda hafızlığını tamamlayan 202 hafız, bitirme belgesini aldı.

Hafızların sahneye çıkmasının ardından ilçe müftüsü Necmettin Kayar’ın açılış konuşması ve protokol konuşmalarıyla başlayan program, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Kadir Dinç’in konuşmacı olarak katıldığı konferans programıyla devam etti. Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İl Müftümüz Seyfullah Çakır ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda İl Müftümüz; “…Hz. Peygamber’den bugüne, Kur’an-ı koruyan en önemli müessese hafızlıktır. Hz. Peygamberle başlayan bu gelenek, O’nun (s.a.s.); “Sizin en hayırlınız, Kuran’ı öğrenen ve öğretendir." teşvikiyle günümüze kadar kesintisiz devam etmiştir. Hafızlık eğitiminin İslam geleneği içerisinde taşıdığı önemin yanı sıra, Diyanet hizmetleri açısından da ayrı bir önemi vardır. Zira din hizmetleri personelinde aranan yeterliklerin başında “Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun okumak” gelmektedir. Hafızlık eğitimi bu alana yönelik yeterliğin elde edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Dolayısıyla Başkanlığımız, bu yeterliliğe sahip personelin yetiştirilmesinde vazgeçilmez bir unsur olan hafızlık eğitimine çok önem vermektedir…” şeklinde konuşarak, tüm hafızlara, ailelerine ve hocalarına teşekkür ederek onları tebrik etti. Protokol konuşmalarının ardından konferans konuşmasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Kadir Dinç şunları ifade etti:
“Kur’an-ı Kerim hafızlardan övgüyle bahsediyor, Efendimiz (a.s) onlara verilecek mükâfatlardan söz ediyor. Ümmetin en şereflileri olan hafız kardeşlerimizin taktıkları tacın parıltısı hem bu dünyalarını hem de öbür âlemlerini aydınlatacak. Ancak hafızlık Kur’an-ı anlamanın, Kur’an-ı öğrenmenin hadisi ifade edilen en hayırlılar grubundan olabilmenin ikinci basamağıdır. En hayırlılar grubundan olabilmek için 4 aşama vardır. 1. Tilâvetü’l Kur’an. Önce her mümin her Müslüman kuran okumayı öğrenecek. Bunlar hayırlılardan birisidir. 2. Hıfzu’l Kur’an. Kuran’ı hıfz edecek, ezberleyecek Okuyacak, ezberleyecek. Zira Peygamber efendimiz içinde kurandan bir parça bulunmayan gönüllerin, kalplerin harabeden farkı yoktur. İçinde Kur’an okunmayan evlerin mezarlıktan farkı yoktur. Şu halde kendi sınırları içerisinde kuranı kerimin okunup öğretildiği kursu, mekânı bulunmayan yerler harabeden farksızdır. Bafra’mızda bulunan kuran kursları Bafra’mız için bir hidayet, bir bereket kaynağıdır. Bafra’nın bir mezarlığa dönüşmesinden kurtuluş çaresidir. Bu hafız kardeşlerimiz sadece Bafra için değil, sadece Samsun için değil ülkemizin her bir karış toprağı için bir bereket, bir merhamet, bir rahmet kaynağı olacaktır. Kur’an’ın hıfzı bu demektir. O sebeple en hayırlılar sınıfına dâhil olan bütün muhataplar bugün bu salondalar. 3. Aşamada aziz kardeşlerim Fehmü’l Kur’an gelir. Kur’an ı anlamak. Kur’an’ın medeniyet ufkuna sahip olmak.  sevgili kardeşlerim. Hafız kardeşlerimiz hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra ileri tahsil planlamasıyla Kur’an’ın anlam ufkuna da vakıf olacaklar. İslam’ın doğru temsiline sahip olacaklar. İslam’ı tebliğ eden ehil ağızlar bu kardeşlerimiz olacak. Çünkü onlar ilimlerinin temelini kuranla atmış oldular. Kuranın anlam dünyasına sahip olarak dini Mübin’i İslam’ın farklı kesimler tarafından istismar edilmesine engel olacaklar. Ve onlar son aşamada, dördüncü aşamada Amelü’l Kur’an olacaklar. Anladıkları kuran ile amel edecekler. Kuranın hayatını, kuranın örnek ahlakını kendi hayatlarının merkezine yerleştirecekler. Onlar dünyanın dört bir tarafında, medeniyetimizin taşıyıcı sütunları olacaklar. Onlar çorak gönülleri aydınlatan bahar iklimi olacaklar. Sıkıntılı gönüllerin şifası bu kardeşlerimiz olacak. Yapmış oldukları tahsil planlamasıyla gün gelecek Ayasofya’nın imamları yetişecek, ülkemizin farklı illerinde Dini Mübin’i İslam’ın yönetiminde görev alacak müftüler yetişecek. Sadece dini alanda değil, diğer ilmi alanlarda da söz sahibi olacak insanlar yetişecek. Bu kardeşlerimiz, dünyanın dört bir yanına bizim söyleyecek sözümüz var diyerek yola çıkacaklar. Onlar İslam’ın en gür sedası olarak Kur’an’ın sesiyle insanımızı buluşturacaklar. Efendimizin ahlakıyla çevrelerine örnek olacaklar…” şeklide konuştu.
Program, Aşık Kutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca'nın duası ve ardından protokol üyelerinin 202 hafıza belge ve ödül takdimiyle son buldu.  
Diyanet Haber
DİB - Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı