Samsun’da “gençlik Hizmetlerinde Koordinasyon Ve Işbirliği”...

Samsun’da “gençlik Hizmetlerinde Koordinasyon Ve Işbirliği”  eğitim Semineri Düzenlendi

samsun’da “gençlik hizmetlerinde koordinasyon ve işbirliği”  eğitim semineri düzenlendi

17 Aralık 2021 - 19:05

SAMSUN’DA “GENÇLİK HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON VE İŞBİRLİĞİ”  EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Samsun İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizasyonuyla 17 ilçede görev yapan gençlik koordinatörleri ve bu alanda hizmet sunan personele yönelik semineri düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Mehmet Fatih TUNÇ tarafından “Gençlik Hizmetlerinde Koordiansyon ve İşbirliği” başlığıyla düzenlenen seminer Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Sayın Seyfullah ÇAKIR’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmalarında; “Başkanlığımız son yıllarrda gerçekleştiridiği çalışmalarla toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedef olarak belirlemektedir. Belirlenen hedef kitleler arasında gençlik hepimiz için özel bir yere sahiptir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin islam ahlakı ile ahlaklanmasına katkı sağlamak; erdemli, faziletli bir yaşam sürebilecekleri şekilde yetiştirmek en önemli hedeflerimizdendir. Peygamber efendimizin “Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.” hadisi şerifinin şiarına uygun bir şekilde yaşayan, vatanına, milletine ve manevi değerlerine sahip bir nesil yetiştirmek bizim sorumluluğumuz. Günümüz şartlarında ahlaki dejenerasyonun arttığı, gençlerin iletişim teknolojilerinin bizim bildiğimiz dönemlere göre tamamen değiştiği bir dönemde biz onlara kurumsal anlamda profesyonel olarak din hizmeti ve manevi rehberlik sunma sorumluluğu ile karşı karşıyayız. Bugün gençlerimizle iletişim kurmak için bir taraftan onlarda görmek istediğimiz erdemlere sahip bir yaşam sürmek ve onlara rol model olmak durumunda iken, diğer taraftan Onlara Peygamber Efendimizin yaklaştığı gibi yaklaşarak, kendileriyle dost olmanın, hayatı paylaşmanın, yetki ve sorumluluk ile onları geleceğe hazırlamanın ve en önemlisi onlara engin ufuklar açmanın gayreti içinde olmalıyız. Gençleri İslam’ın şefkat, merhamet, hakkaniyet, güzel ahlak ve bir arada yaşama ilkeleriyle tanıştırmak bizim görevimizdir.
Bunu yapabilmek için de elbet önce kendimiz gerek mesleki alan bilgisi gerekse insani iletişim konusunda eğitimli olmalı, günümüz şartlarını ve imkanlarını kültürel anlamda takip edebilmeliyiz.” şeklinde konuştu. Eğitim gençlere yönelik hizmetlere yön verici sunumlarla tamamlandı.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”