Samsun’da Mevlid-i Nebi Konferansı Gerçekleştirildi

Samsun'da Mevlid-i Nebi Konferansı Gerçekleştirildi

mevlid-i nebi konferansı gerçekleştirildi

13 Kasım 2019 - 19:06

Samsun İl Müftülüğü tarafından 'Mevlid-i Nebi Haftası’  haftası etkinlikleri İl Müftülüğü Çok Amaçlı salonda düzenlenen konferans ile başladı.  ‘Hz. Peygamber (S.A.V) ve Aile’ başlıklı Konferans, Vali Osman KAYMAK, İl Müftüsü Veysel ÇAKI,  İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, İlçe müftüleri, vaizler, imamlar ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kavak ilçesi Karacalar Merkez Cami İmam Hatibi İlkay Bingül tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Veysel ÇAKI’nın açılış konuşması ile devam etti.  ÇAKI, yaptığı konuşmasında, “Değerli misafirler, Allah resulünün hayatını gerçekten iyi anlamak ve onu hayatımıza yansıtmak durumundayız.” diyerek konuklara şükranlarını ve teşekkürlerini sundu. Ardından Vali Osman KAYMAK konuşmalarında,   “Değerli arkadaşlar, Peygamber efendimizi anmak ve anlamak üzere bu programda toplanmış bulunuyoruz. Arkadaşlar her zaman söylüyoruz. Toplumumuz maalesef sosyal sorunlarla boğuşuyor. Bunların temelinde de her zaman manevi kültür ve manevi eğitim eksikliği geliyor. Büyükşehirlerde özellikle uyuşturucu, cinayetler, aile içi şiddet, kadına karşı şiddet ve intiharlar gelmektedir.” diyerek 4 yaşından itibaren verilmesi gereken ahlak eğitimi üzerinde durdu. Ardından ödül töreni yapıldı ve Konuşmacı Prof. Dr. Osman ŞAHİN ’in sunumları ile devam etti. ŞAHİN konferansında günümüzde aile yapısının üzerinde dururken Hz. Peygamber ‘in yaşamında aile örnekleriyle aile yapısında bulunması gereken manevi değer ve erdemleri göz önüne serdi.

Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret